Внимание става страшно ! Турция с териториални претенции

Внимание става страшно ! Турция с териториални претенции


Турция не признава Лозанския договор за границата й с Гърция

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу оспори Лозанския договор, който определя границите между Турция и Гърция, съобщи гръцкото издание „Екатимерини“.

Дипломатът заяви, че има много нерешени въпроси в Егейско море и на практика няма морски граници между двете балкански страни, определени от единен международен договор между Анкара и Атина.

Efekt 2

„Сред тези нерешени проблеми е въпросът за суверенитета на някои малки острови и скални образувания, защото няма морски граници, определени от международно споразумение между Турция и Гърция“, заяви Чавушоглу.

Турският външен министър подчерта, че страната му иска да намери справедливо решение на всичките тези проблеми в рамките на международното право.

Мевлют Чавушоглу заяви, че Анкара няма да приеме ситуации „де факто“, които Атина може да се опита да създаде в географски зони със спорен териториален статут.
Източник: frognews.bg

Дали и територия от България ще бъде включена в такава географска зона попитайте продажното ни правителство !
От години Турски политици изказват апетити и териториални претенции и към България, но нашето правителство мълчи и сякаш всичко е решено !
Дали ще позволим това да се случи зависи само и единствено от нас !
В България има вече опълчение и се надига гражданска вълна, която подозира за това предателство на политиците ни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.