Война на фалшивите новини

fake_news Война на фалшивите новини Стефан Пройнов


Война на фалшивите новини или как крадеца вика дръжте крадеца !
Вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и агенция „Монитор“ обявяват война на фабриката за фалшиви новини (fake news factory). Тя е запазена марка и лице на медиите на кръга „Капитал“ и присъдружните им сайтове. Тази порочна практика е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос. Употребява се в угода на интересите му по цял свят и е
особено любимо на слугите на Сорос у нас.
Те с охота разпространяват новини с невярно съдържание, за да обслужат интересите на гуруто им – олигарха Иво Прокопиев, на драгалевския лаборант Иван Костов, акуширал задкулисно новия политически проект „Да, България“, който обществото сполучливо нарече в социалните мрежи „Дай, България“. Към този кръжец трябва да прибавим грантовия барон и назначен за партиен шеф Христо Иванов и спонсора им – банкера беглец Цветан Василев.

Целта им е да се съсипват бизнеси, да се удрят хора с репутация, които не мислят като тях и най-вече бутиковите им партия, вестници и сайтове да бъдат щит срещу Темида. Така Прокопиев и обкръжението му искат да се застраховат срещу бъдещи разследвания за аферите им, за които все още има давност, да оказват натиск срещу прокуратурата и да размахват пръст на съдебната система. Като например продажбата на остатъчния държавен дял на ЕVN чрез любезното посредничество на „Булброкърс“, чрез което в джобовете на олигарха Прокопиев са отишли 1,3 млн. лева. Ежедневно ставаме свидетели на това как дезинформацията се разпространява като истинска информация. Най-пресният и скандален пример е от петък. В броевете си “Телеграф“ и „Монитор“ разкри как АПИ е замесена в скандална афера с корупционен дъх за изграждането на участъка Ябланица – Боаза от магистрала „Хемус“. Победителят за 9 км е спечелил поръчката заради ветроупорни фенери за осветяване на строителния обект. 66 млн. лева от джоба на българските данъкоплатци отиват в консорциум ХВП „Ябланица“ ДЗЗД, в който влизат „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД. В четвъртък в късна доба на сайта на „Дневник“ цъфна фалшивата новина: „Пет жалби спряха поръчката за “Хемус”, спечелена от свързани с Пеевски фирми“. Единственото вярно в нея е името на депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски.

За да могат да създават негативни настроения като смут, ярост и гняв, фалшивите новини от медиите на „Капитал“
угодно се тиражират от присъдружните им сайтове
като „Медиапул“, “Офнюз“, “Клуб Z”, „Фрогнюз“, „Терминал 3“ и „Биволъ“ и чрез „Протестна мрежа“ с охота се разпространяват във „Фейсбук“. Най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света обаче е на път да пореже тази практика. „Фейсбук“ вече обяви крути мерки срещу публикациите, съдържащи неистинска информация. За целта оттам ще си сътрудничат с международни новинарски агенции и други достоверни източници, които да отсяват споделянията на неверни факти, солидна дневна доза измами, слухове, конспиративни теории и заблуждаващи новини.
А „Телеграф“, верен на своите читатели и на новините без компромиси, внася сигнал до прокуратурата за търга с 9-те километра от Ябланица до Боаза, за да не може поредната афера да бъде замазана чрез фалшификациите на кръга „Капитал“.
Източник: monitor.bg

Efekt 2

И все пак някой трябва да посочи тези медии, които вкупом запяха песента за фалшивите новини и подеха кампания по омаскаряване на всички с цел те да блеснат, но уви, няма как да се получи това !

Истината е, че те са спонсорирани от „Америка за България“ и ние от Blife.eu не веднъж сме доказвали на практика, че тези медии и хората зад тях са кукли на конци на други правителства и като такива проповядват антибългарска пропаганда на кратко – каквото каже Джорж Сорос !

И след като „Властелинът на Хаоса“ Сорос живее от хаос, те трябва да хвърлят обществото в такъв ! Да твърдиш, че си обективен и като такъв поднасяш само и единствено потвърдена информация и в същото време да създаваш фалшиви твърдения и манипулации като „Чист интернет“ и после да ги цитират така наречените МЕДИИ означава само едно, че истинските манипулатори са точно те ! Чест му прави на Васил Захариев, главен редактор на вестник „Телеграф“, че първо застава с името си и после назовава с истинските имена медиите и хората стоящи зад този целият спектакъл като се води толкова шумно за да бъде забелязан от държавната администрация на САЩ и техният спонсор СОРОС! Иначе на кой му пука за тях „Медиапул“, “Офнюз“, “Клуб Z”, „Фрогнюз“, „Терминал 3“, „Биволъ“, „Дневник” и „Капитал” като те свирят по ноти !

Но те не доставят новини, те ги създават, те не отразяват новини, а те им се дават !

Говорят за свобода на словото и за обективност, за морал в журналистиката, а къде е техният морал, къде е ?
Ако някой лъже в тази циркова постановка то те са точно тези, за които може да се каже „лъжеца вика дръжте лъжеца“!
И сега един бърз пример за това !

Ако аз съм един политик устремен към властта и си плащам на медиите да ме популяризират и моите послания да достигат до хората, но аз лъжа за политиката си, лъжа за слоганът на кампанията ми, лъжа за всичко, моята цел е да Ви кажа това, което искате да чуете за да Ви се харесам и да ми гласувате кредит на доверие ! Но моите лъжи ще са в един тесен кръг, а медиите ще направя така, че да достигнат до един по-голям кръг и аудитория, а сега кой е лъжецът? На кого му плащат да разпространява неистини и фалшиви послания на фалшиви политици !Война на фалшивите новини Стефан Пройнов

Винаги е имало проститутки на този свят, но публичните домове за духовна извратеност „Медиапул“, “Офнюз“, “Клуб Z”, „Фрогнюз“, „Терминал 3“, „Биволъ“, „Дневник” и „Капитал” вече се превърнаха в една извратена сводническа агенция и когато медийна агенция започне да се продава става страшно ! Когато една проститутка продава тялото си тя го прави за пари, но когато една медия е продала аудиторията си за пари страда една нация !
Но както казва Сорос „нищо лично, просто бизнес“ !
Те започнаха кампания ТИ СИ ТОВА, КОЕТО ЧЕТЕШ ние ще допишем, че „Вие четете това, което те Ви напишат – по-точно им кажат“!
Ето така се правят погрешните избори и управляват пак същите !

Ние не ги съдим, защото на този свят само Господ Бог ще ги съди, но ние не можем и да им простим за това гнусно дело, защото само Господ Бог може и да дава прошка !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.