Време е да се сложи ред, заяви Мая Манолова!

Време е да се сложи ред, заяви Мая Манолова!


И както е казал самият Хан Аспарух „От земята Българска и камък няма да дадем“!

Така и Мая Манолова се бори за законност и ред свързана със земеделската земя на България. В България има над 3 млн. собственици на земеделски земи, които владеят над 10 млн. декара земи.

В същото време Законът за земеделските земи, който в момента е на обществено обсъждане, защитава интересите на хората с мощни икономически интереси за сметка на малките собственици на земя.

Efekt 2

Това каза председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова на среща в София на тема: „Белите петна в земеделието.

Рискове за собствениците на земи и предпоставки за измами”.
На практика така наречените арендатори се разполагат както и искат и са като дворяни по места, орът се пътища и воината е за всяка педя земя, но никой не защитава малките собственици. Когато се пръска с пестициди и инсектициди те не оведомяват пчеларите и така избиват така цените за опрашването пчели.

Арендаторите колят и бесят по места – в тях са парите и властта и лобито е тяхно!
„На 5 ноември 2019г. бе публикуван за обществено обсъждане проект на Закона за земеделските земи.

От „Изправи се.БГ“ накарахме правителството да даде заден и да отложи с една година приемането му, защото този закон в сегашния си вид явно защитава интереса на едрите собственици и арендатори и мачка малките стопани“, подчерта Манолова.

„Целта на управляващите с този закон е ясна – малките да се оправят, както могат и да бъдат обект на насилствено уедряване и сливане на техните парцели с масивите на големите”, критична бе тя по отношение на готвения закон. Комасирането на големите терени и окрупняването на едрите земеделци минава и през много измами, които понякога самите нотариуси озаконяват.

Малките не могат да се борят срещу големите, защото това със земеделските дворяни и те гледат на хората като на крепосни селяни, а хората няма кой да ги защити и не са в сила да се борят сами и по отделно.

Алчноста за земя е огромна, защото земята носи пари на арендаторите, а не на малките собственци. Масово се подправят документи чрез така нарчените обстоятелствени проверки и се заграбва земята на хората.

Крадът се имоти, а войната за всяка педя земя е жестока!
„Затова следва получаването на евросубсидии да бъде обвързано с плащането на рента“, предложи тя.

Манолова съобщи, че от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще попитат колко са потърсените пари от рентата и колко са изплатени и събрани, къде и как се съхраняват тези по 30 млн. лева на година, тоест над 300 млн. лева за 10 години. „Да не стане като онези 500 млн. лева за язовири, дадени от правителството преди година и половина, за ремонта на едни 418 язовира, но такива язовири не са ремонтирани, а парите ги няма“, допълни Манолова.
Време е да се сложи ред, заяви Мая Манолова!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.