Въпроси и отговори – алопеция ареата /гнездов косопад/

Здравейте майка съм на 2 прекрасни дечица-и преди да ги родя страдах от алопеция ареата /гнездов косопад/ но сега 3год след второто раждане положението е трагично-4год ходене със шапки няма да ви казвам как влияе на психиката.ходене по доктори изследвания от-до и всички вдигат рамене и казват-здрава си-може би е стрес.е да ама аз се изморих още не съм се примирила но сигурно и това ще стане.а стреса от това да сложа перука е още по голям-никога няма да сложа.когато има диагноза има и лечение нали-а аз и всички други като мен какво да лекуваме,болния от рак энае че след всичко ще му поникне коса,извинете за примера който давам но вече съм отчаяна-какво вече да изследвам -всичко е ок благодаря предварително

Отговорът на Анелия Върбанова

Причините за възникване на алопеция ареата /гнездов косопад/ са множество – диети, неправилно хранене, анемия, проблеми с щитовидната жлеза и т.н. Най-често обаче те са съпроводени със силен стрес, който във вашия случай може да е отглеждането на децата, а именно самостоятелното справяне с всички проблеми и емоционалния багаж, който носите. При алопеция ареата /гнездов косопад/е важно не само да се извърши подробно изследване за причините за възникването на заболяването, но заедно с това лечението да се съпровожда с чести посещения при психолог, за да се разбере, какъв точно е източника му.

Efekt 2

В основата на този вид косопад е психологическата страна на ежедневието на много мъже и жени, като именно затова е задължително да се обърнете към специалист, който да ви помогне да се справите с емоционалните фактори, които са довели до възникването на проблема. Страхът от различни житейски ситуации, също може да е в основата на това заболяване. Като пример дори ще дам, че много често майките на повече от едно дете започват да си задават въпроса дали са добри родители и дали ще се справят с отглеждането на своето деца. Това напрежение и претоварване на организма често води до подобен вид здравословни проблеми. Не бива в никакъв случай да се отказвате и да се примирявате, защото при повече от 90% страдащите от алопеция ареата /гнездов косопад/ се излекуват напълно, поради факта, че това заболяване не унищожава изцяло фоликулите на косъма.

Съветвам ви да си намерите хоби, което да ви отпуска от натовареното ежедневие, като заедно с това да продължите лечението, което ви е било посочено от лекарите, но и да го съчетаете с редовно посещение при психолог.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator