ГЕРБ vs ДПС: Кой е по в час за Бисеров?

ДПС и ГЕРБ влязоха в задочна битка кой има повече информация за разследването срещу Христо Бисеров.

ДПС обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в изнасяне на класифицирана информация пред медиите по отношение на разследването на ДАНС и прокуратурата срещу Христо Бисеров. Малко по-късно ГЕРБ попита кой е предупредил ДПС да се разграничи от Бисеров преди да бъде даден на прокуратурата.

ГЕРБ vs ДПС: Кой е по в час за Бисеров?

“Има хора в държавата, които разполагат с данни от класифицирани материали.

Efekt 2

Визирам изялвение на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който представил пред медиите подробности от материалите, свързани с Христо Бисеров”, заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

Той припомни, че по-рано днес Цветанов е съобщил за разследването срещу бившия депутат от ДПС, като е съобщил, че става въпрос за банкови преводи на пари в страни от Европейския съюз. 

“Аз не разполагам с такава информация, защото както чухте от главния прокурор Сотир Цацаров, става въпрос за класифицирана информация.

И бих искал да попитам дали има хора в българската държава, които се ползват с привилегията да имат достъп до класифицирана информация, след като тези факти стават известни едва тази сутрин.

Кога и по какъв ред са се добрали до тази информация?”, попита председателят на ДПС.

Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров преди да му бъде поискан имунитетът

попита чрез Фейсбук пък Бойко Борисов. “Докато разни хора правят нескопосани опити да отклоняват общественото внимание, заместник-председателят на ДПС и зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров се оказа разследван за пране на крупни суми пари, пише той.

“Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите,

за да може днес разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров?

пита още лидерът на ГЕРБ.

По-рано пък Местан беше категоричен, че по време на срещата на Христо Бисеров с него и почетния председател на ДПС Ахмед Доган в неделя, никой от тримата не е знаел за разследването на ДАНС.

“Казусът “Бисеров” няма да се отрази на ДПС, защото той не е политически. Ще има своята вътрешно-партийна рефлексия, защото това вече се случва. Ще имаме решение кой да заеме постовете му в Народното събрание”, каза Местан.

Той се възмути от писания в медиите, в които са му приписани думите, че скандалът ще се отрази на имиджа на ДПС.

“Избирателите на ДПС знаят, че за личните дела се носи лична отговорност. Аз смятам, че по този въпрос следва да говорят компетентните органи. Ние не сме ничии съдници и нямаме право да раздаваме присъди, преди съдебната власт да си е свършила работата”, бе категоричен председателят на ДПС.

По-късно Цветан Цветанов отговори на питането на ДПС, заявявайки, че е изразил предположения относно характера на обвиненията срещу Христо Бисеров.

На въпрос дали съпругата му Десислава, която е служител на ДАНС, не му е казала за разследването, той отговори: “Заради такива въпроси, в момента съпругата ми е в отпуск”.

Източник: bnews.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.