До двадесет дни арести и в бизнесът с горива и зърно

До двадесет дни арести и в бизнесът с горива и зърно


До двадесет дни се очакват още няколко показни реализации на икономически групировки, свързани с горива и зърно. Мишените са набелязани и по тях се работи усилено. Целта е властта да си върне контрола върху сериозни икономически обекти, за да не се окажат внушителните им активи на страната, различна от тази на управляващите в момента.

Общото между реализираните и предстоящите било, че малка част от бизнеса е легална. Във времето, пропорционално на натрупаните авоари, собствениците решавали, че са по-хитри и силни от държавата.

Според професионалистите държавата проявява особен интерес към бизнеса с акцизни стоки, при който от контрабанда се докарват милионите. До тук Специализираната прокуратура разби изключително доходоносни, незаконни дейности, свързани с алкохол ицигари.
Припомняме, че с обвинения за участие в организирани престъпни групи, укриващи доходи от престъпна дейност и пране на пари, са два сериозни клана в страната – на Миню Стайков и семейство Арабаджиеви.

Efekt 2

Повече от сигурно е, че обект на скорошните операции ще бъдат ангажирани в бизнеса с горива – едно от трите най-доходоносни предприятия, категорични са наши източници. Според тях сред организираните престъпни групи, които ще бъдат осветени има поне един сериозен играч от бизнеса със зърно. Някои от бранша вече били получили недвусмислени предупреждения.

Всички усилия са само с една цел – изваждане на значими икономически фактори от обществено-политическия живот, така че, при евентуални избори те да не могат да подкрепят враговете на сегашната власт.
Източник: rns.bg

Респектирането продължава !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.