Ето Симеонов пристига, обществото го кълне!

Ето Симеонов пристига, обществото го кълне!


Майчината клетва стига! Край парламента шум се вдига. Ето Симеонов пристига, обществото го кълне. Фокусът на обществото се смени. Егото на Валери Симеонов пак лети.

А Борисов пак мълчи. Сменя се Фокусът около избирането на нов главен прокурор. Претопля се майчината манджа за честа и достойнството и егото на един бивш вицепремиер. Депутатската сбирщина пък щяла да гласува по съвест не според морала си. Някак си пак се изпуска кинетична енергия и се създават изкуствени балони после всяко чудо за три дни.

Политическата класа ни доказва, че в страната си става това, което те кажат, но ни показва и че всеки пост е назначаем, а не изборен. Тук защо Борисов мълчи? Той може да бие жени по границата, може да се гаври с майчината болка на майките с деца с увреждания. Може да спира музиката по морето и да прибира лаптопи, а ромите мълчат за това, патриотите си правят предизборните агитации на техен гръб. И така на практика избори в България няма, а има назначения от Бойко Борисов и никой друг. Валери Симеонов е един пример за упадък на морални и чисто човешки ценности на съвременната политическа класа и това е неговата роля.

Efekt 2

Обществото ще бъде пак за пореден път отвратено от така нареченият политически елит. Фразата „вие си го избрахте, сега ще си го търпите“ не сработва, защото избори няма, а има политически споразумения на малка и голяма коалиция – пазарлъци за постове и осребряването има. Никой не иска да изхвърля боклука от властта, а само да го коментира в социалните мрежи.

А майките някой им натисна копчето на честа и какво от това, че правителството работи на принципа „кучетата си лаят, керванът си върви“ и никой не вижда за мафиотската война в страната кой да е главен прокурор то и там избор няма, няма и да има, защото ние хората се занимаваме с дребните си примитивни страсти – оцеляване в условия на диктатура и бедност и как да е друго?

„Ситият на гладния не вярва“ – гладните не вярват на ситите и какво от това, че политическото доверие не е мерило, а всичко е власт и пари, които ще плащаме пак ние. „Край Босфора шум се вдига, лъскат саби и щитове“ от едни други времена обаче днес Българинът пак е на колене.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.