Защо сме зле Българите като нация?

Защо сме зле Българите като нация?


Отговорите на този въпрос защо сме зле Българите ще видите тук!
Ако искате да разберете един народ вижте фолклорът му ! Генотипът и навиците ни като народ се предава посредством празниците и обичайте ни като народ !

Това охарактеризира първородните ни белези като нация ! Няколко щрихи върху които искаме да приковем фокусът на вниманието ви!

„Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка.
Цуни гуни,вади тури-народили чукундури.
Хем ебливи, хем крадливи – най-вече, завистливи”.
Тъй описва нардопсохилогията ни Ралиният ни Радой !

Efekt 2

На практика чисто най-кратко исторически нещата седят горе-долу така !

Мързелив и завистлив народ си оставаме от време оно та до сега !

Ето и още една гледна така защо сме зле:
„Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните.

И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо”.

Тъй каза за нас Иречековият Константин!
Като гледаме политическото разделение на масите предходното обяснява и ритмичната цикличност от избори до избори у нас !

Иречек допълва и за още една черта на Българинът :

”За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
В това сме най-добри и затова на никому не му върви !

Я сега кажете на вас някой дали ви е пречил да успеете?
И за финал ще ви преразкажем една кратка притча, която ще ни даде насока как можем да си подобрим и без това ужасното състояние и чисто човешки статус!

И така:
„Бога създаде небето, морето и земята и създаде човекът от кал и понеже бил доста зает на всеки човек дал по една шепа кал да изгради собственият си свят и собственото си щастие !

Хората не били щастливи, защото използвали калта да я хвърлят по другите вместо да я използват за тях самите“. Та така, ако искаме промяна първо трябва да променим самите нас – навиците си, психологията си и ценностите си!

Затова е време да изхвърлим боклуците от властта и животът си и да вложим енергията си за да създадем един нов и по-добър свят за нас и децата ни!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.