ИД и „Силите на слънчевите дами”! Амазонките на пустинята сеещи отмъщение !

1411386076_4


Въоръжена бригада, съставена изцяло от бивши секс робини на „Ислямска държава”, се вля в редиците на кюрдската армия в Ирак – пешмерга, за да се бие с терористичната организация. В нея влизат само жени от малцинството на язидите – едно от най-потърпевшите от нашествието на „Ислямска държава” в Ирак, съобщава „Индипендънт”.

20160210.umhnkcfwby

Освобождението на Синджар, снимки: Getty Images/Guliver
В регион, който се гордее с традициите си в превръщането на жени в бойци, дамската бригада се радва на все по-голяма популярност. В редиците й се вливат все повече попълнения, тъй като голям брой пленнички на терористите успяват да избягат.

Efekt 2

Командирът на бригадата – капитан Катун Кидер, обясни пред „Фокс нюз”, че 500 нови попълнения чакат да минат обучение, за да могат да се присъединят към 123-те опитни въоръжени дами, който вече се сражават на страната на пешмерга.

Отрядът вече е получил названието „Силите на слънчевите дами” и вече е кален в боевете за отвоюване на град Синджар – „столицата” на язидите, която стана свидетел на кървави престъпления при нашествието на ислямистите.

Бойците са само част от около 2000 жени, които бяха похитени при превземането на Синджар от „Ислямска държава” през 2014 година. Те били използвани главно като секс робини. Доста от тях загинали. По данни на ООН, обаче, в Ирак групировката държи около 3500 пленници, предимно язидски жени и момичета.

DEREK, SYRIA - NOVEMBER 13: Yazidi refugees celebrate news of the liberation of her homeland of Sinjar from ISIL extremists, while at a refugee camp on November 13, 2015 in Derek, Rojava, Syria. Kurdish Peshmerga forces in Iraq say they have retaken Sinjar, with the help of airstrikes from U.S. led coalition warplanes. The Islamic State captured Sinjar in August 2014, killing many and sexually enslaving thousands of Yazidi women. (Photo by John Moore/Getty Images)
Снимка: Photo by John Moore/Getty Images

Докато иракската армия все още не се решава да даде сражение на „Ислямска държава” за град Мосул, кюрдските въоръжени сили вече са заели позиции около крепостта на джихадистите и се подготвят за настъпление.

Кап. Кидер обясни, че „Силите на слънчевите дами” са играли ключова роля при сражение на 13 ноември миналата година, когато бойците й са успели да отвоюват домовете си обратно, влизайки в директна битка с ИД, след което помогнали за разчистването на улиците на Синджар.

Тя е наясно, че превземането на Мосул ще бъде истинската проверка за възможностите, но то е наистина важно за жените язиди. „Много от нашите жени в Мосул са държани като пленници. Семействата им ги чакат. Ние ги чакаме. Освобождението трябва да помогне да ги върнем вкъщи”, смята тя.

Освободени от робство и ежедневни изнасилвания, обучавани от кюрдите и на свой ред биещи се, за да защитят домовете си, „Силите на слънчевите дами” са станали „елитна сила и пример за другите жени в региона”, казва кап. Кидер.

„Сега ние се защитаваме от злото, защитаваме всички малцинства в региона. Ще направим всичко, което се изисква от нас”, категорична е тя.
Източник:blitz.bg

Ние от Blife.eu ще добавим, че всички знаем на какво е способна женската ярост !
Но не искаме да знаем какво се случва със изнасилвачите терористи, когато попаднат в ръцете на тези жени, защото думата УЖАС ще придобие съвсем различни измерения!
Защото представата ни за Жените ще се измени из основи !
Понякога е по-добре да не знаем какво е възмездието, а стига ни да знаем, че го има и е застигнало извергите !
Дали това са днешните Амазонки ние не можем да кажем, но тях съдбата ги е направила такива – сеещи ужас сред тези, който издигнаха ужасът като знаме на Ислямска Държава !
Днес можем да кажем, че тези който посяха ветрове, ще пожънат бурите на отмъщението !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.