Излел е Дельо Хайдутин и махна с ръка

Излел е Дельо Хайдутин и махна с ръка


Излел е Дельо Хайдутин и що да види? Това за което кръвта си проляха, това за което майки с кръвен данък на башибозука плащаха! Какво да види?

Няма вече Турска потеря, но има пак покорна Рая. Башибозука с униформи мачка Българският дух. Излел е Дельо Хайдутин и сърце пусто юнашко в гърдите му се разтуптя, иде му да хване пак ятагана в ръка, но за кой народ, за коя държава умът му покой не му дава!

То народ без вяра, територия без държава, кого, кого да спасява? Тогава в кърваво робство народът сили намери да се бори за свобода, но днес обаче народ няма, а останало е само спомена за тази страна! Днес всяко главата е преклонило в телефона и гледа, и мълчи как башибозука коли и беси, как прави арести. Всяко будно дело се респектира, всеки, който глава надигне се малтретира и а някой протестира ще бъде мачкан до де не спре, до де не се предаде. Гледам кръвен данък има и сега гледам младите са в чужбина, а не са тук сега, гледам старите са на произвола на съдбата, но нима ние не ковем с делата си съдбата!

Efekt 2

Гледам и пусто сърце се дерзае в земя напоена с кръв боклук се копае. Водата по-мътна е от всякога, а душите няма ги, камбаната не за Бунт, а за мъртвило бие, за това ли рани гнойни носихме по планината, за това ли страдахме за да извоюваме свободата.

Не виждам тук свободни, данъците повече са от времето на султана и падишаха, добитък и поминък имаха тогава хората и в града и по селата сега е пустош и в умът, и в душата свели са всички поглед към земята и гледат в сините екрани как вилнее башибозука ни богат, ни беден ще има тук сполука.

Излел е Дельо Хайдутин, обърна се и махна с ръка! Не сте народ, ни мърша вие не сте, загубили сте инстинкти за оцеляване като овце. Не сте дори и овци, дори те са в купом задружни, а вие?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.