Има ли ред в тази държава?

Има ли ред в тази държава?

Вижте какво съобщиха във вестник Борба 

Криминалисти от Горна Оряховица са действали светкавично в сряда, спасили са двама отвлечени мъже и са задържали похитителите им. Около 15 часа на 10 февруари случаен минувач забелязал двама „арестувани” край река Янтра в землището на Долна Оряховица мъже и подал сигнал в полицията.

Незабавно на посоченото място пристигнали полицейски екипи, които открили потърпевшите, завързани с въжета за дърво. Те разказали, че същия ден са били натъпкани в автомобил и закарани в безлюдната местност. Там били заплашвани от извършителите, че ще бъдат простреляни в краката и хвърлени в реката, ако не си признаят за извършена кражба.

Efekt 2

Веднага започнало разследване и само след 20 минути авторите на злодеянието били разкрити и задържани. Оказало се, че това са двама съдружници, които имат пилчарник в Долна Оряховица. 28-годишният В. И. и 29-годишният П. Г. отвлекли двамата мъже, защото смятали, че те са задигнали от фермата им захранващ кабел.

Гневните фермери решили сами да раздадат правосъдие, като опитали да принудят отвлечените да си признаят за извършена кражба. В. И. и П. Г. са задържани за 24 часа . По случая е започнато досъдебно производство за отвличане.
Нели СУКОВА
Източник : borbabg.com/

Ние от Blife.eu питаме има ли ред в тази държава ? И когато на народът му писне от постоянните набези и кражби и не вижда и грам надежда в МВР, СЪД и ПРОКУРАТУРА и реши да вземе нещата в своите ръце се получава следното:

Крадците крали, яли и пили, а окрадените са в ареста и сигурно ще им се повдигне обвинение за самоправство или може да се стигне по-далеч като обвинение в отвличане и опит за обийство едва ли не ! Как тези двама млади бизнесмени да постъпят ако пак са окрадени ? Как да постъпят ежедневно грабени и обирани старци по-малките населени места ? Кой може да ги защити кой може да въведе ред законност и спокойствие в страната ни ? МВР се използва само за охрана на митинги граница и политическо преследване ! Реално обикновенните хора са оставени на пройзволът на съдбата а съдбата е решила във всяко село да има по една циганска махала или във всеки град по едно циганско гето ! Два коментара имаше под статията на регионалният вестник :

Мариян : Ами какво да ги правят да им предложат кафенце със цигарка ли?То е ясно че полицията е мундна и не ефективна.

Руен Хаджиниколов: Браво! Така се прави – крадците на свобода, а окрадените задържани. Родната полиция ни пази! За жалост това е страната ни Няма на кого да се оплачиш за нищо от никой и за какво ние тази полиция навремето имаше Милиция и такива неща нямаше !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.