Информационната война е към своят край !

Информационната война е към своят край !

 Вижте как ще се сложи край на информационната вина и свободата на словото в световен мащаб !

Сруването на приходите от онлайн реклама в новинарски и други сайтове, се разви много по-бързо отколкото очаквах през 2012 г. и част от причините за които писах тогава, изиграха роля на допълнителен катализатор.
Развитието на смартфоните бе допълнителен импулс – даващ скорост на загубите от рекламни приходи за новинарските сайтове
Сайтовете и онлайн империи изградени само преди между 1 и 10 години се срутиха през 2016 – 2017 г. с главозамайваща скорост в частта си на генериране на приходи, според eMarketer – компания за проучване на пазара, която предоставя прогнозите и тенденциите, свързани с дигиталния маркетинг, медиите и търговията.

Животът на много нови медии или преминаването им онлайн се оказа удивително кратък. Google и Facebook все повече управляват вниманието и парите в рекламата, оставяйки малко пространство за намеса на друг. Те вече получават около 2/3 от всички дигитални рекламни разходи в САЩ имат глобална публика от милиарди потребители, а многозина ползват тях вместо да гледат телевизия, четат вестници и да разглеждат други медии и сайтове.

Efekt 2

На 2 ноември 2017 г. Джон Джоузеф Рикетс, основател на TD Ameritrade (една от най-големите брокерски компании) закри основаните от самия него през 2009 г. DNAinfo, защото те генерираха само разходи. Опита на
журналистите да поставят милиардера филантроп (основно в образование) под профсъюзен натиск му дойдоха в повече. ”Това е бизнес, а бизнесът трябва да бъде икономически успешен, ако трябва да издържи”, обяви Рикетс и прати журналистите да си търсят друга работа, ”хлопвайки кепенците”. Ако медиите бяха на печалба, той би се разбрал с тях, но те не бяха. Бившият любимец; Mashable, с 6 млн. Twitter последователи и над 6.5 млн. фенове във Facebook, с 825 418 последователи в linkedin и с мото ”Mashable is the leading media company for the Connected Generation and the voice of digital culture” (голяма, клиширана глупост според мен, предназначена за нискочели с претенции да са интелигенти) бе продаден за ”жълти стотинки” на Ziff Davis, LLC, само за $ 50 млн. Самите Ziff Davis, LLC (дъщерно дружество на j2 Global, Inc.) имат към 120 милиона читатели, достигащи до 100 държави с 47 международни издания, но генерират загуби от стотици милиони, поне засега.

През 2016 г. латино-телевизията Univision Communications Inc. купи Gawker Media LLC за $ 135 млн., онлайн медийна компания, която се прочу с делото на кеч легендата и актьор Хълк Хога срещу нея, но още преди това замесена в скандал с Куентин Тарантино и други личности.

Въпреки скандалните си новини и увеличените поне на документи приходи от реклама, Gawker Media според мен въобще не е имала приходите за които твърди, че генерира. А и не само според мен, защото оценките на компанията преди обявяването и в банкрут, значително се разминаваха от едно нормално съотношение P/E и бяха много по-ниски, само P/E – 4 върху печалбата на онлайн медията. Днес, година по-късно, положението би било значително по-зле, дори да бяха оцелели.

Univision Communications търсят купувач за част от онлайн медийната си империя, която създадоха едва миналата година, Verizon Communications съкращава стотици от компанията, която създаде със сливанията с Yahoo и AOL, BuzzFeed Inc Vice Media LLC – трупат загуби. Друг пример е и ляволибералния Guardian. Повече от всякога хората четат Guardian (с неговото онлайн издание), но рекламните приходи в медията падат бързо. През 2012 г. Guardian трупаше загуби £ 100 000 на ден и не е ясно дали тези £254.4 млн. печалба обявени за миналата година, въобще покриват разходите. През октомври 2017 г. Guardian Media Group стартира нов фонд за рисков капитал в размер на £ 42 млн., но ако не се намерят нови източници за финансиране, ентусиазма на външното такова, все някога ще секне.
Нашата медийна група декларира над 500% повишаване на доходността спрямо миналата година в този период !

Но на практика от няколко месеца започна един рекет от онлайн афилеитните компании и на практика самият лидер в това Гугъл започна едно орязване на плащанията, което достига при нас 44% от месечните доходи !
В началото Гугъл шикалкавиха докато сега изобщо ни удържат заработката без да ти дават отговор !
Това се случва към свободните медии, че те трябва да фалират и да останат на пазара само тези, които са на грандове и дотации, а останалите да бъдат копи пейс !

Освен, че Фейсбук и Гугъл си синхронизираха софтуерът и алгоритмите за да не прозират манипулациите чрез външните броячи те налагат и цензура в координиран план !
Войната срещу свободните медии продължава !
Невидими стават публикациите не само във Фейсбук, а и в самият Гугъл! Роботите на двете компании цензурират определени сайтове и в същото време дават приоритет на други !
Така хората от световното правителство диктуват какво ще се чете в малките правителства, а малките правителства са на власт, защото големите ги крепят по този начин !

И така ГЕРБ влияят на свободата на словото със всички възможни средства !
Наричат ги фалшиви новини и хибридна война, но истината е, че след като и ЮТУБ започна да изтрива цели канали на информационни медии и след като бяха погълнати и сървърни компании примката около свободата на словото се затяга !
Допълнително от ГЕРБ имат тролски централи, които допълнително да влошават информационната среда в социалните мрежи !

Идва времето, което виждаме по научно-фантастичните филми как един град на всички електронни билбордове има само едно предаване и всички гледат, слушат и четат само едно ! Всичко това е, защото ние свободните медии задаваме темите на денят, а телевизиите вървят по три дни след нас !

Убива се уникалното съдържание и се дава мощ на копираното съдържание и това води само след себе си един контролиран ред на информация, това води до липса на медийна свобода и свобода на словото !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.