„Ислямска държава“ с уникално мощна бомба невиждана до сега !

„Ислямска държава“ с уникално мощна бомба невиждана до сега !

Няколко централи са на мнение, че „Ислямска държава“ са разработили нов тип по-разрушителна бомба !

В началото на месеца в Багдат бе извършен атентат с кола бомба, който уби 292 души! Службите го определят като най-мощният и най-разрушителен до сега ! Кола бомба е била активирана в багдатският район Карада !

Службите са изказали сериозна загриженост „Никога не сме виждали такова бомба с такава огромна разрушителна мощ, което буди сериозна загриженост у нас”!

Efekt 2

Като се има предвид как са били разположени взривните вещества в автомобила и това как си взаимодействат химикалите, очевидно става дума за взрив от нов тип.

„Ислямска държава“ с уникално мощна бомба невиждана до сега !

Нова иновация и нов тип на материали и похват ! „Това е много трудно да се направи“, коментира експерт по експлозиви. Според тях, възможно е бомбата да е била направена във Фалуджа по времето, когато градът беше под контрола на терористите.

Това е една от хипотезите за това как се е появила колата бомба в региона ! Експертът обяснява, че бомбата е направена по инструкции, достъпни в интернет, но има и подобрения, така че по-трудно да бъде открита при проверка и да нанесе повече щети.

„Ислямска държава“ с уникално мощна бомба невиждана до сега !

Според експерти химичният състав на бомбата е „уникален“. „Свикнали се с големи пожари, но химикалите в тази бомба досега не са се използвали в Ирак. Това беше нещо уникално, странно и страшно“, коментира бригаден генерал Кадим Башир Салех. Друг иракски експерт Хишам ал Хашими, отбеляза, че според него, подобна химическа смес се е използвала досега само веднъж – при терористичен акт на “Ал Кайда” през 2004 година.

„Ислямска държава“ с уникално мощна бомба невиждана до сега !

Истината е, че до сега от „Ислямска Държава“ не бяха използвали толкова мощна бомба ! Такъв тип бомба буди сериозни притеснения за бъдещи терористични атентати на „Ислямска държава“, че ще стават все по-кървави и по-разрушителни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.