Как обикновен човек надхитри банка

Вижте как ни грабят банките! Стефан пройнов
Вижте как ни грабят банките! Стефан пройнов

Дмитрий Агарков е първият човек в историята, който успя да надхитри банката, като  за целта той използва начините на тези институции върху самите тях. Причината за началото на всичко е това, че мъжът е получил кредитна карта заедно с договора, без реално да я желае. 42-годишния руснак решава да скрои номер на банката, която е най-голямата в Русия Tinkoff Credit Systems.

Единственото нещо, което прави Агарков е да смени дребния шрифт, като на мястото вписа своите условия, а след това подписва и изпраща договора обратно, съобщиха от msn.com, цитиран от “Обекти”. Банковите служители на Tinkoff Credit Systems одобряват документа,  без да забележат дребния шрифт, като така институцията се съгласявала на 0% лихва, неограничен лимит на кредита без да се заплащат допълнително такси, както и изричното условие, че банката ще дължи големи глоби и такси, ако реши да прекрати договора.

Дмитрий Агарков полза тази карта в продължение на две години, но след това банката прекратява договора и съответно завежда дело срещу мъжа. Съдът определя мъжа за невинен, тъй като банковите служители е трябва да прочетат дребния шрифт преди да го подпишат и одобрят.

Efekt 2

Руснакът внася иска срещу банката, тоест за сумата от 550 хил. евро, поради неспазване на клаузите по договора и своевременното му прекратяване.

Банката иска да съди мъжа отново за измама, но адвоката на мъжа казва, че те нямат никакво основание, защото са подписали документа, без да прочетат целя текст или по начин, по който самите банки действат и до днес.
Снимка: Flickr

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator