Колелото на живота

Колелото на живота


Както се казва колелото на живота или кръговратът не знам как да го опиша !
Снощи карах колело посред нощите и исках малко да потренирам и главата ми да вземе вятър !
Облякох се, завъртях педалите без цел и посока и карах по улиците на малкото градче !

Карах по безлюдните улици и тук-таме някой крушка свети, но нещо мен ме разтревожи – въртях педалите в мрака и тревожеше ме тишината !
Тук-там светеха крушки по асмите и на стряхите на някой домове исках да усетя тишината и спокойствието на нощта, но нещо в мене се тревожи и това бе онази пустото. Сменях скоростите на колелото и улиците от тази в онази и навсякъде тишина, няма и куче да те залае !

Сиротни са останали домовете, пусти улиците обрасли в шубраци, тишина и мрак, това е !
Няма и куче де да те залае, хората ги няма, няма ги – мрак и тишина и така по тъмна доба с колелото градчето обиколих и в тръпки аз се побих, но не от страх или умора, а просто вече няма хора !

Efekt 2

Хората ги няма, разберете, кой е по чужбина, друг вече се спомина и топим се като народ, като нация, няма го животът разберете !

Пустота в мрака и гробна тишина !
Не се чува кола да избръмчи дори и в далечината, хората ги няма, а само тишина в мрака !
Кукумявка даже не ме закука, а просто тишина в мрака !
Днес камбаната пак бие на жена, дванадесет човека си отидоха този месец, но за бела родени няма!
Само две деца тази година, а на месец десетки си отиват !

Тук е пустош и тишина, само камбаната напомня всеки ден или през ден, че тука има хора умиращи си ден след ден !
Ограбени и болни, всички осиротели, няма ги и циганите нощем с конете тук да баласят и няма вече какво да крадат !

Тишина и после камбанен звън и пак погълнати в тишината, така е по градчетата и по селата !
Мрак и тишина, а другото тегло с молитва нощем пак към Бога да осъмнем, че утре пак камбаната ще бие, елате тук и ще я чуете и вие !

Само за месец дванадесет умряха, родени няма, няма и деца по парковете и по градинки, няма ги младежите, не се събират на вечеринки, а всичко тук е мрак и тишина останалото е болката в човешките сърца !

Старци в немощ и днеска оцелели с бастунчето към магазина устремени никой не пита нито за политика или за клюки или да кажат някой виц или шега, а темата тук е една – за кого бие камбаната и кой се е споминал, цъкне с уста и каже млади хора си отиват, купят си хляб и пак полека-лека си отиват!

Говорят политици за демографска криза и докато статистики четат и си говорят за разни мерки тук пак камбаната си бие, а другото мрак и тишина !
Няма кой да тропне с юмрук нито в парламента, нито в министерският съвет и да каже хора спрете, унищожаваме страната, спасението е в децата !
Младите напускат всеки час и дори не поглеждат назад !

Старците в агония се мъчат без лекарства и пари, без блага дума и човещина оставени на произвола на съдбата, а някой политик знае ли как замръкват и как се будят по селата?

Карам колелото, а колелата се въртят и си мисля, че и те някой ден ще остареят и тях не ще да ги отмине старостта, времето лети и никому то не прощава !
Ще дойде ден когато тези дето днес нехаят за хората, който живеят в тишината ще бъдат на тях на местата и само едно мерило с махало ще разцепва тишината, а това е камбаната на старата им камбанария, която всеки ще изпрати от този свят!

Това е сигурно помнете, че никой не се е отървал жив от живота или пък от смъртта !
Карам колелото и си мисля така е в живота „колелото се върти и днес плача аз утре Вие“ !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.