Краят на Фейсбук е близо ! ФБ с нови сили срещу недостоверната информация

Краят на Фейсбук е близо ! ФБ с нови сили срещу недостоверната информация


„Социалната мрежа Фейсбук е избрала нова стратегия и инструменти за борба с разпространяването на лъжливи новини. За оценка на текстовете ще бъдат привличани потребители и странични организации – новинарски портали, агенции, телевизионни канали.“ Това се казва в съобщение на компанията, цитирано от руски медии.
„Вярваме, че хората трябва да имат избор и самите ние не можем да съдим за истината, затова подходихме към този проблем изключително внимателно. Фокусирахме усилията си върху най-лошото от най-лошото – върху очевидни лъжи, разпространявани от спамърите зарази собствена изгода“, предава РИА „Новости“ съобщението на социалната мрежа.

Фейсбук ще задейства по-активно потребителите си за отсяване на лъжливите новини и за целта възнамерява да привлече странични организации. Сега потребителите ще могат по-лесно да съобщават за новини, които според тях не са истина. Ако достатъчен брой потребители отбележат дадена информация като недостоверна, Фейсбук ще я препраща към странични организации , които да проверят фактите.

Над проверката на фактите заедно със социалната мрежа работят телевизионният канал ABC News, агенция Associated Press, порталите FactCheck.org, Politifact и Snopes. Фейсбук съобщава, че този списък вероятно ще се разширява.

Efekt 2

Истории, които не са издържали на проверката за достоверност, няма да се премахват от платформата, но ще бъдат отбелязвани като „спорни“. Такива новини ще се публикуват най-отдолу в новинарската лента.

Потребителите ще могат да кликват върху линка и да научат повече подробности. Ако потребителят пожелае да сподели такава новина с приятели, ще има тази възможност, но ще получи още едно предупреждение.

Фейсбук неведнъж бе подлагана на критика по повод на неверни новини след президентските избори в САЩ. В продължение на няколко седмици преди и след изборите в социални мрежи като Фейсбук и Туитър се появиха множество информации, свързани с вота за Белия дом. Наблюдатели от някои издания изразиха мнение, че именно насочените срещу кандидата на демократите Хилари Клинтън „недостоверни“ новини са допринесли за нейното поражение.

Социалната мрежа Фейсбук е създадена през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Централата на компанията се намира в Менло-Парк (Калифорния).

Превод от руски: Елена Дюлгерова
Източници : glasove.com и www.vz.ru

Края на Фейсбук

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е новата хибридна война, в която самите тролове ще предначертаят края на ФЕЙСБУК ! Защо края ли, ами много просто – за това докладване на сайтове на който Фейсбук ще наложи различни наказания от невидимост на публикациите до пълна забрана за домейните!

И понеже това е грубо нарушение на свободата на словото голям процент от собствениците на медии, блогове и всякакви влогъри и блогъри след хибридната цензура ще започнат леко-полеко да се преместват от Фейсбук към други социални мрежи и така Фейсбук ще загуби най-важният си ресурс – хората, които правят мрежата популярна и активна, хората, които я правят атрактивна, хората, които Ви доставят БЕЗПЛАТНО НОВИНИ И СЪБИТИЯ ! Когато ние се преместим ФЕЙСБУК ЩЕ СТАНЕ НАЙ-СКУЧНОТО МЯСТО НА СВЕТА !

Хората са там където става купона и те ще се преместят, защото в природата няма вакуум и ако ФЕЙСБУК ИСКА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ СКУЧНАТА МРЕЖА ТО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИ НА ПАРТИЙНИТЕ ТРОЛОВЕТЕ!

Всичко има начало и край и ако и на Фейсбук ще му дойде краят, ако продължава да затяга ЦРУ белезниците на всички Вас и нас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.