Къде е стената и къде е срамът ?

Къде е стената и къде е срамът ? Стефан Пройнов

Къде е стената и къде е срамът това е въпросът!
ГОРЕЩА НОВИНА! Зрее напрежение по границата! Турски депутат пали протести срещу оградата

Турция готви протести срещу оградата, издигната от България по общата ни граница. Протестите са започнали още през 2013 г., но скоро едно турско издание публикува, че турският депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ от Одрин Рафет Сезен е призовал за нови протести.
Депутатът нарича 146-километровата ограда по границата между Турция и България “стената на срама”, като се отбелязва, че върху оградата са поставени остри като бръсначи заграждения и бодлива тел.

“Турция не заслужава подобно отношение”, казва той.
Сезен я нарича “стена на срама”, тъй като в съвременния цивилизован свят не трябвало да има граници.
“Това дипломатическо напрежение никак не е случайно, тъй като се случва в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС. Според Сезен ние сме продължение на репресивното подтисничество, което за тях се шири в цяла Европа”, посочи пред Бългаиря он ер главният редактор на в. “Седмичен обзор” Мехмед Юмер.

Efekt 2

“Това говорене е в духа на отношението на турския президент Ердоган към Германия. В самата Турция се случва нещо ужасно спрямо човешките права. Правят се опити да се измести акцентът и вниманието към измислените проблеми с ЕС от турските говорители”, поясни той.
Според бившия ни генерален консул в Одрин Георги Димов има и позитивна черта на призивите на Рафет Сезен, а именно, че ни поставя на мястото, на което сме.

“Вече критиките на Турция към Берлин и Брюксел са и към София. Така югоизточната ни съседка започва да ни третира като пълноценна членка на ЕС. Би било изключително опасно за нас, ако се отклоним или отдалечим от Съюза”, категоричен бе Димов.
Главният редактор на в-к “Седмичен обзор” заяви, че напрежението между нас и Турция трябва да спадне, но също така при евентуална криза трябва да се придържаме към общия европейски план за реакция в подобни ситуации.
“Ние не сме врагове на Турция, но в бъдеще трябва да изискваме пълна реципрочност в отношенията ни – както ние, така и вие”, добави бившият дипломат.
Източник: pik.bgКъде е стената и къде е срамът ? Стефан Пройнов
Тази новина предизвика големи полемики в социалните мрежи! Десетки въпроси изникват!
Трябва ли Турски политици да претендират за това?
Други казват какво толкова, че те били само трима депутатите, които казали това ! Трети напомниха, че Жельо Желев е виновен днес да нямаме граница и вижки, а други напомнят, че минните полета не трябваше да се унищожават ! Голяма полемика се възбуди особено в средите на Българското опълчение, които публикуваха и Видео на поредната група мигранти !

Защо няма остра реакция от правителството ни по тази брутална провокация ! Крайно време е Българското правителство да вземе една страна и това да бъде Българската !
Стига с тези провокации, стига с това васално отношение !
То не се четаха декларации в народното събрание от Местан и речта на онзи Велик турчин, който щял да следва стъпките на ……

Стига вече, това е тенденциозно и показно показване на доминат и то не къде да е, а в България !
В крайна сметка ние суверенна държава ли сме или Турска колония ?
Къде е стената и къде е срамът ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.