Мел Гибсън режисира филм у нас за българския цар Калоян

Мел Гибсън режисира филм у нас за българския цар Калоян
„Милениум филмс“ ще снима не един, а цели два филма за български владетели, съобщи шефът на „Ню Бояна филм“ Ярив Лернер за в. „24 часа“. Първата продукция ще бъде за цар Борис III и спасяването на българските евреи, а втората лента, режисирана от Мел Гибсън, ще е за отношенията на цар Калоян с папа Инокентий III. Актьорът и режисьор Мел Гибсън има версия на сценария за продукцията. Копродуцент на филма е Дарина Павлова, допълва Лернер.

Американски ще е сценарият, езикът на актьорите – английски, за да достигне до по-голяма аудитория. Авторът на сценария на филма „Мистър и мисис Смит” с Анджелина Джоли и Брад Пит Голан Рамрас ще бъде сценарист и на лентата за цар Калоян. Избрани са вече популярни родни историци, които да бъдат консултанти и за двата филмови проекта. Сценаристът Рамрас идва у нас в средата на февруари, за да се срещне със специалистите по родна история. Очаква се напълно сценарият да е готов до март.

По проектите за владетелите Борис III и Калоян ще бъдат наети и родни актьори и технически екип, но продуцентите и на двете ленти ще търсят световни филмови знаменитости, за да осигурят предварителните продажби на пълнометражните продукции. Според Ярив Лернер Мел Гибсън предпочитал актьорите от България, но за главните роли ще бъдат посочени най-добрите, без значение от националността им, които да отговарят най-добре на образите на българските държавници. Първите снимки се очаква да стартират до края на 2016 г. Голяма част от филмите ще бъдат заснети на исторически места у нас. Финализирането на лентите се очаква догодина.
За това съобщи : Костадин Филипов
Източник:delo.bg


Екипът на Blife.eu казва, че всяко такова дело свързано с популяризирането на България трябва да се приветства с едното Браво най малко !

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.