Най-добрите винени дестинации за тази година

Не трябва да сте винен или алкохолен експерт, за да можете пълноценно и истински да се насладите на вашата напитка, като посетите едни от най-добрите дестинации за винен туризъм. Това не са красиви места по света, където има добри вина. Дестинациите, за които ще Ви разкажем днес съчетават в себе си най-доброто вино, прекрасни пейзажи, превъзходна кухня и много културни маршрути, които посетите. Най-често тези видове дестинации се разделят на два вида, а именно на Нов и Стар винен свят.

Стар алкохолен свят

Франция

Efekt 2

Всеки от Вас е чувал за прекрасните и ароматни вина, които се произвеждат във Франция. Ето защо не ебеше странно тази страна да заема челни места в нашата класация по винен туризъм в света. Ако още не Ви е ясно, то ще споменем едни от местата, за които задължително всеки е чувал – Бордо, Русйон, Елзас, Шампан и други. Това са едни от най-добрите области, където се произвежда грозде за този вид алкохолна напита. Французите са известни със своя перфекционизъм и това, че техните вина са едни от най-добрите в света. Ето защо винения сектор е станал отлична основа, затова да се развива този вид алкохолен туризъм в тази държава.

Италия

Италия също се нарежда в тройката на едни от най-добрите страни за винен туризъм. Тази алкохолна напитка е неразделна част от живота на италианците. Ежедневно се пие вино и затова е нормално и в тази държава да процъфтява винения туризъм. Определено няма да сгрешите, ако посетите тази дестинация и сте любител на отличното вино.

Испания

Испания е третата държава от Европа, като се нарежда след другите две претендентки. За страната са емблематични символите на винените райони като Херес, Риоха. Сортове, които са типични за страната Италия са гарначи, темранийо, гарначи и други.

Нов алкохолен свят

Канада и Съединените американски щати

Известни лозарски региони са Ню Йорк, Онтарио и други. Благодарение на тях процъфтява отличен винен туризъм и в тези страни. Въпреки че те се смятат за вина от Новия свят, успяват смело и бързо да се издигнат на световната арена и да заложат имената на винените си напитки в числото на едни от най-добрите.

Друга винена дестинация е Австралия и разбира се, Нова Зеландия. Те са известни с производството си на пикантни винени алкохолни напитки, които прочуват държавите и така те се нареждат като едни от най-обичаните дестинации за винен туризъм.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.