На времето от всеки кладенец вода пиехме, а сега от чешмата не можем!

На времето от всеки кладенец вода пиехме, а сега от чешмата не можем!


Истината е, че на времето всички водоизточници бяха чисти и хората пиеха чиста вода.

Вредата от хлорираната вода
Хлорирането на питейна вода е процес, при който водата се подлага на въздействието на хлор, за да се унищожат болестотворните микроорганизми. Впоследствие водата се пречиства от него, но малко или много в нея остават формирани от хлора продукти, които са много вредни за хората.
Хлорът е най-лошият враг на човека в наше време от момента, в който той започва да се добавя към питейната вода като дезинфектант (от 1904 г.). Предотвратявайки едно заболяване, той става причина за други, по-страшни болести (например, рак, преждевременно стареене, сърдечни заболявания, ендокринни проблеми и др.). Хлорът е широко използван за дезинфекция на вода, но в същото време е опасен канцероген.

Хлорирането на водата, от една страна, е спасило човечеството от големия риск от заразяване с инфекциозни заболявания или епидемии, но, от друга страна, учените в 70-80 години са установили, че има увреждане на хората от хлорирана вода, което се проявява в натрупване на канцерогенни вещества. При населението, което консумира хлорирана вода, са открити случаи на рак на ларинкса, хранопровода, рак на гърдата, на дебелото черво и т.н. Това се дължи на факта, че след реакцията на органични вещества с вода се получават хлорни съединения (трихлорметани), които са канцерогенни. Едно от тези съединения е хлороформът, за който емпирично е доказано, че причинява рак при плъховете.
Ефектът от вредните въздействия на хлора върху човешкото тяло може да започне по два начина:
1) когато хлор попадне в човешкото тяло чрез вдишване – хората ежедневно вдишват хлор по време на къпане, защото водата е топла и това улеснява отделянето на пари на хлора.

Efekt 2

2) когато хлор прониква през човешката кожа – хлорът прониква по време на къпане абсолютно безпроблемно през кожата, която е най-големия орган в човешкото тяло, с площ 1,6-1,8 кв.м.
Учените от цял свят са ангажирани в проучването на този проблем. Те свързват много опасни заболявания с попадането в човешкото тяло на хлор или други вредни продукти, които се получават след хлориране. Такива заболявания включват: рак на черния дроб, рак на дебелото черво, рак на стомаха, рак на пикочния мехур. Но може да се появят проблеми не само на органите на храносмилането, но и при други важни органи, един от които е щитовидната жлеза. В този случай, попадайки в организма на човека, хлорът измества по-малко активния йод, тъй като те са от една и съща група на Менделеевата таблица /и двата елемента са от халогенната 17 група на Менделеевата таблица /. След като йодът бъде изместен от всички негови съединения, щитовидната жлеза остава без него, а той е жизнено важен за нейната работа. Това е една от основните причини за епидемията от ендокринни заболявания, която се разраства през последните години.
Хлорът може да бъде причина за сърдечни заболявания, анемия, хипертония, атеросклероза. Хлорът също изсушава кожата, дразни лигавицата на очите, разрушава структурата на косъма (косата става вяла, чуплива и започва да пада по-лесно).

Хлорсъдържащите токсини проявяват бавен и убийствен ефект върху човешкото тяло. Информация за вредите от хлорираната вода има едва от края на 70-те години. Учените са доказали пряка връзка между рака и качеството на водата. Дотогава се е смятало, че водата с хлор не е вредна за човешкото здраве. Според много изследователи на използването на хлорирана вода може да се дължи появата на 30-50% от злокачествени тумори.

Така че всеки трябва да реши за себе си как да постъпи. Да се пазим от вредното влияние на хлора е възможно. На първо място, трябва да инсталирате системата за пречистване на водата или минимум да използвате филтри за водата за къпане. За да се гарантира премахването на хлора от водата трябва да се използва добър филтър, който ще премахне всички примеси и ще направи водата вкусна.

В същото време не трябва да забравяме, че водата, преминала през филтъра, е изчистена от замърсявания, включително от хлора, който убива бактериите. По тази причина не трябва да се съхранява такава пречистена вода, тъй като бактериите в отсъствието на “консервант” /хлор/ ще започнат да се размножават много бързо и водата ще стане микробиално замърсена.

Така е, ние не можем да пием водата с бактерии, но има начини да се прочиства водата, има начини да пием полезна и жива вода. Каквато вода пием така и ще се чувствате. Истината е, че ние без вода не можем, но каква е тя някой замисля ли се? Това е геноцид и изтребление, а ние сме съучастници в нашата гибел!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.