Стряскаща новина – прасе + шимпанзе е равно на човек?

Прасе плюс шимпанзе е равно на човек?

Последната наистина стряскаща новина е, че според последните изследвания на Юджийн Маккарти, човешкият вид е хибриден резултат от женско шимпанзе и съответно мъжко прасе. Ученият е изучавал кръстосване между животните и е доста уважаван в тези среди.

Според Маккарти, хората имат наистина много общи черти с шимпанзетата, като той визира в това число и отличителните черти на характера, които често са с сходни с човешките. Според учения това сходство се дължи на хибриден произход, който се е случил далеч в човешката еволюционна история. Маккарти също така задава въпроса кое е другото животно, което има сходни черти? Отговорът е ясен според него, а именно прасето.

Ученият развива доста подробно своята хипотеза в статия в един доста популярен сайт Macroevolution.net. В нея той подкрепя своите твърдения с неоспорими според него доказателства, като дори посочва изключително много сходни анатомични характеристики, както с шимпанзето, така и с прасето. Едни от признаците, с които Маккарти  подкрепя своята теза и връзката на човечеството с второто животно са: неокосмена кожа,  малко подкожни мазнини, големи клепачи, изпъкнал нос и сини очи. Има и не дотам сходни прилики между двата вида в структурата на кожата и съответно на органите, благодарение на което те могат да се използват в медицината, а именно поради съвместимостта с човешкото тяло.

Efekt 2

Според д-р Юджийн Маккарти първоначалното кръстосване между прасе и шимпанзе не е било 1-2 пъти, а се е случвало в продължение на дълъг период, като така поколения наред са се кръстосвали помежду с и са заприличвали повече на шимпанзета, а не на прасета. Именно в тази връзка ученият оспорва вярването, че всички хибридни на Земята са стерилни, защото в много от случаите тези животни са се смесвали с други от вида на единия или другия родител.

Много от колегите на Юджийн Маккарти  възприемат това твърдени меко казано като смешно и прост невъзможно, като например в лицето на д-р Майер, който добавя: “Кръстосването на шимпанзе и прасе е все едно да вземеш половината танцьори от Лебедово Езеро и половината от Жизел, да ги захвърлиш на сцената и да очакваш да направят нещо заедно. Би било пълна катастрофа.” Той предлага на Маккарти   да защити теорията си като направи собствен експеримент със себе си и се опита да се чифтоса с прасе, за да види резултата и съответно докъде би довело това.

В отговор на това, Маккарти добавя:  ” Трябва да призная, че представата за прасе, съешаващо се с маймуна, не е приятна, но този факт не е толкова важен, колкото фактът, че съществуваме. Както всеки знае, добрите неща често произлизат като резултат от грозен процес.”

Снимка: Flickr

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator