Паметта ни работи по-добре на гладен стомах

паметта

Наскоро бе потвърден интересен факт от учени от Университета “Йейл, а именно че ако не сте се нахранили, ще запомняте много по-добре важната информация.

Причината за това се крие в хормона грелин, който всъщност е отговорен за чувството за глад, като той има и още едно свойство – да увеличава броя на връзките между нервните съединения в нашия мозък и така да подобрява паметта ни. Именно тези връзки имат изключително важно отношение към паметта на всеки един човек.

Според учените, проучванията им доказват, че грелинът  може да контролира голяма част от функциите на нашия мозък. Също така, той обяснява на чисто химично ниво, че съществува пряка връзка между способността ни да помним и метаболизма на всеки един човек.

Efekt 2

Освен това, този хормон може да се използва и в медицината, за да се създават нови лекарства, които да подобряват паметта, включително и за лечение на Алцхаймер. Засега е установен само един страничен ефект, а именно увеличаване на теглото.

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.