Пришълците не харесват 1200 лева заплата !

Пришълците не харесват 1200 лева заплата !


Пришълците у нас не харесват 1200 лева заплата, не желаят да учат и български език !
Фирми предлагат добре платена работа на бежанците, но те не искат да работят. Работната оферта за бежанец достига до 1200 лева. Освен работата те не желаят да учат и български, пише News.bg.

„Те нямат аргументи, те просто не желаят да учат”, се оплака председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Никола Казаков след заседанието на вътрешната парламентарна комисия. Той си обяснява този факт с това, че бежанците чакат да получат закрила, за да могат спокойно да потеглят към Западна Европа.

Обучението по български език е основното в интеграцията на бежанците според Никола Казаков. Няма обаче държавен механизъм, който да задължи бежанците да си пращат децата на училище. Смущаващо е, по думите му, това нежелание на мигрантите у нас да учат български език.

Efekt 2

Казаков е оптимист обаче, че когато влязат в сила квотите за бежанци мигрантите у нас ще склонят да учат, защото тогава ще са принудени да подпишат декларация, че нямат намерение да бягат от страната, в която са получили статут.

Едно от условията на квотите е бежанците да декларират желание да останат за определен период на територията на дадена членка. Тогава те ще са длъжни да се съобразяват със законите на страната.

ДАБ инвестира средства в извеждане на част от бежанците от центровете за настаняване в частни квартири. За момента на над 800 души им се покриват средствата за квартира за една година.

Това е първият етап на интеграцията, коментира Никола Казаков. Осигуряваме им жилища в Сливен, Хасково, Стара Загора, София, изтъкна шефът на ДАБ.

Един от основните обвързващи елементи на механизма за релокиране е да се предостави на тези лица обучение и след като подпишат тази декларация за съгласие да пребивават на територията на България, би трябвало да се съобразят с изискванията, коментира и заместник-вътрешният министър Красимир Ципов.

Предвиждаме промени и в една наредба, която е свързана с обучението и образованието на децата на получилите закрила бежанци, която ще създаде по-облекчен ред и достъп до българските образователни институции, обясни той.

Зам.-министърът също обясни, че има много желаещи фирми да си наемат служител бежанец. Към настоящия момент няма по-сериозен отклик от страна на бежанците, недоволен е той.

Над 50 фирми са заявили желание да дадат работа на бежанец.

Условията, които им се предлагат, според Ципов са нелоши – дава им се работа срещу средната работна заплата за страната. На места се предлагала заплата в размер 1000-1200 лева, като краварник в Сливница търси животновъди срещу 1200 лева заплата.

Фирми търсят сред бежанците шофьори, заварчици, шивачки, земеделски производители, животновъди.

Все пак някои бежанци се съгласяват на работа. Така например, голяма шивашка фирма в Петрич си е наела шивачки сред мигрантите. Дюнерджийница също е наела служители сред бежанците.

Не повече от 5% от бежанците обаче са започнали работа, а държавните органи на този етап не могат да ги накарат на сила да работят и учат.
Източник:sosnovini.bg
Коментарът на Blife.eu е:

Те не се подават на интеграция, а те искат нас да интегрират !
Те не са дошли да работят за нас, а ние да работим за тях !
Те са завоеватели не бягащи от война и търсещи закрила народ!

Те не бягат от война, а те носят войната със себе си !
Докато народът мизерува Правителство ще храни млади, здрави и силни мъже, които отказват да работят!
Сега правителството ще тегли нов заем за да храни мигрантите !

А колко заема изтегли да нахрани пенсионерите с вдигане на пенсии по 2-4 лева ?
Не Ви ли е срам поне малко Борисов ?
Време е народа да се вдигне и да каже „България на Българите“ !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.