Проверка на оградата по границата ударила на камък

Проверка на оградата по границата ударила на камък Стфефан Пройнов


Проверка на оградата по границата ударила на камък
Инспекторатът на Министерския съвет проверява дали по границата с Турция е платено за двойна ограда, а е построена единична. На проверяващите им е трудно да установят каква е оградата в труднодостъпните участъци, стана ясно на последния парламентарен контрол.

Според служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов комисия е проверявала има ли разминаване между поръчаната двуредова ограда и построената едноредова, пише “Сега”.

Никой от проверяващите не е могъл да установи какъв е типът на съоръжението. “В протокола на приемателната комисия не е отбелязан типът на съоръжението в Бургаска област. Проверяващият екип не е могъл да установи какъв е”, каза Узунов.

Efekt 2

Проверката е започнала в последната седмица от мандата на служебното правителство – на 27 март. Инспекторите са тръгнали по следите на милионите за оградата, след като президентът Румен Радев хвърли съмнения за нередности и злоупотреба с пари.

“Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена”, заяви към края на април Радев в Хасково.

До тогава съмнения имаше единствено за цената на оградата – тя вече наближава 200 млн. лв., както и около избора на фирмите строители.

“Мисля си, че президентът не е злонамерен, а просто подведен. Твърдението му е лесно оборимо”, опонира му бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

Той беше пряко ангажиран със строежа на съоръжението. По думите му само една трета от построената досега ограда е двуредова и така е било по план.

Не е ясно и колко точно остава да се построи. В една от последните изяви пред Народното събрание бившият служебен министър на отбраната Стефан Янев заяви, че остават 70 км, докато според Узунов недостроени са 27 км.
Източни: frognews.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.