Проклятието ГЕРБ остави 20 000 човека без домове и препитание

Проклятието ГЕРБ остави 20 000 човека без домове и препитание

Проклятието ГЕРБ остави 20 000 човека без домове и препитание вижте ужасяващите цифри за това !

Всеки четвърти клошар – висшист, с рядка професия
Липсата на настоящ адрес ги спира за болница, помощи, работа

Всеки четвърти бездомник у нас има диплома за висше образоване, въпреки че рядко я пази. Хората, които преживяват като клошари, обикновено са между 50 и 65-годишни и напук на традиционните представи за тях най-често са работили висококвалифицирана работа, която обаче вече не е актуална. Това сочи изследване на организацията “Градски номади”, цитирано от “Телеграф”.

Efekt 2

Обикновено класическият бездомник у нас е вишист или среднист около 60-те, с професионална квалификация и доскорошна постоянна работа. Най-често е разведен и без деца. Именно поради последната причина и няма къде да отседне в случай на нужда.

Организацията е направила проучване между повече от 1000 подобни хора, за да установи, че статистиката крие истинските данни за това кой е бездомен у нас. В момента по данни на НСИ бездомниците в България са около 1370.

Според организацията обаче към това число трябва да бъде прибавена още една нула. По техни данни у нас има около 20 000 хора без дом, които нямат препитание. При това основният им проблем се състои в това, че те не могат да се явят на интервю за работа, след като нямат постоянен адрес.

Другият парадокс се състои в това, че хората без дом се стесняват да се явят на интервю за работа, без да са се изкъпали. В същото време обаче заради липсата на дом те не разполагат с баня.

“Имало е случаи, когато хора, живеещи на улицата и с премръзнали крайници, не могат да бъдат приети в болница поради липсата на настоящ адрес”, разказват от “Градски номади”.

По същата причина държавата им отказва и социални помощи. Хората, които изпадат в подобна ситуация обикновено са с богата биография като артисти, преподаватели и библиотекари.

По публикацията работи: Мария Захариева

Източник: dnes.bg
Проклятието ГЕРБ само така мога да нарека тази абревиатура и крадлива безчовечна хунта !
Истината е, че Цветанов каза, че всички неудобни се изваждали от обществото и така всеки, който вижда реалната обстановка в страната е подложен на геноцид и мнозина се пречупиха, а други пропадат смазани от машината и нейните репресивни мерки !Проклятието ГЕРБ Цветан Цветанов

Голяма част от тези паднали Ангели наречени КЛОШАРИ имат едно или няколко висши образования и не могат да кандидатстват за работа, защото нямали адресна регистрация, пълен абсурд или защото системата не ги допуска, не им позволява като те трябва да гният духовно и да умират малко по малко за назидание на всички, които са дръзнали !
Това е ГЕРБ в цифри – реален геноцид над собствената ни нация и да се обзаложим, че над 90% са българи ! За една циганка с три деца може държавата да намира по 2000 лева на месец, но за един учител или инженер, за един висшист не може или не иска ! Това е резултатът от управлението на ГЕРБ когато всичко се брой като изборен материал и когато гласът на един академик или един професор е победен от трима неграмотни роми !Проклятието ГЕРБ Цветан Цветанов

Хиляди левове за мигранти, който изхвърлят скъпата храна, която им дарява държавата, а за българите няма милостиня, няма Бог, няма държава има само страдания и ежедневна борба за оцеляване и борба за насъшният, живот по кофите, но това ли заслужава всеки интелектуалец? Някога имаше приказка „учи мама за да не работиш“, а днес май е обраното ! Що за държава е това, що за геноцид и диктатура от ГЕРБ и до кога ще я търпим ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.