Рапът издуха чалгата

Рапът издуха чалгата

Чалгата в познатия й лепкав пайнерски вариант вече е в историята. На младите тотално им писна да гледат засукани силиконени мадами, които се возят в баровски коли, препечени от солариум, с визия на проститутки, които в същото време пеят за любов. Не че новата мода в музиката е особено интелигентна – детронаторите на чалгата са: 100 Кила, Криско и Лора Караджова. Въпреки че качествата им също пораждат съмнения, все пак са малко по-добре от идолите на 00′-те, когато пайнер стилът здраво се бе вкопчил във вкуса на младите.

Най-слушаните песни в Youtube са сравнително вярна илюстрация за предпочитанията на тийнейджърите, тъй като именно те ползват най-често сайта за споделяне на видеоклипове. Съдейки от класацията на 10-те най-слушани български песни в мрежата, няма как да не се открие сходство, модел и нова формула за хит. Която е тежкарски текст с тежнения към тъпизми, редуване между рап и мелодичен вокал, както и изчистен саунд с добре запомнящи се мотиви. Еротиката разбира се присъства и правилото “сексът продава” е спазено на макс. Разликата обаче е, че нещата все са малко по-фини – силиконите са аут, както и “класа”-та на мутреса, която фолк посланичките излъчваха с години.

Тотален първенец в Youtube е видеото със 7 милиона гледания на 100 Кила – “Аз съм 6”. След дълги години, прекарани в ъндърграунд ситуация, в която имаш определен брой заклети фенове, но пък липсва комерсиален възход, 100 кила направи пробив именно по втория параграф. Варненецът с дрезгав глас и проблемно “р” е откритие на Мишо Шамара и за година-две изведнъж стана любимец на тийнейджърите с добра стратегия – намали агресията, от хейтър стана ироник влезе в точните дуети в точното място и бързо бе коронясан за идол на младите. Явор не крие, че е работил като продавач на сладолед, царевица и гевреци на плажа. Сега обаче е един от най-добре платените хедлайнери по клубовете и винаги пълни баровете.

Efekt 2

Криско, който редовно отнася по някое словесно кроше от Фънки в “Музикална академия”, пък изобщо няма основания за притеснение, че не е корифей на пеенето. Парчетата му са с по няколко милиона гледания в Youtube и отдавна са легнали на сърцето на младите. Стратегията му е купонджийско рапиране, с лежерен веселяшки текст, идеален за тийнпарти. Неговата “Министърът на веселието” с Лора Караджова оглася дискотеките и се радва на над 4 милиона гледания в “тубата”. А самата Лора, която също отнесе бая критики в “Музикална академия”, е отговорникът по еротиката в новите рап-денс хитове, които се харесват на младите. Ексгаджето на Део се отрака доста с годините и вече е истинска професионалистка, щом стане дума за доставяне на неизбежното сексизлъчване в клиповете.

Източник: blife.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.