Суеверните хора живеят по-дълго и се радват на по-добро здраве

здравеВярвате или не, но според мнението на британските учени, суеверието удължава нашия живот. Резултатът се дължи на изследвания, които са били проведени около десет години, като през това време са се изучавали, а също така систематизирали различните убеждения на повече от пет хиляди британци.

93% от участниците, които са на възраст повече от 80 години признават, че през целия си съзнателен живот са следвали определени от тях суеверия, а също така те споделят, че вярват в сънищата и тяхната сила.

Логика в това твърдение има и тя не е никак малка, а именни че суеверните хора са далече по-предпазливи и внимателни, като така тяхното здраве

често е по-добро в сравнение с хората, които не вярват в тези неща, пояснява д-р Макгуайър. Според него не е случайност това, че най-дълго живеят хората от Шотландия, а именно защото там е най-големия брой на суеверните хора.

Efekt 2

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator