С какво ще запомним Джулиан Асанж

С какво ще запомним Джулиан Асанж


Джулиан Асанж:

Всеки път, когато сме свидетели на някоя несправедливост и не предприемаме действие, ние учим характера си да бъде пасивен в нейно присъствие и по този начин в крайна сметка губим всякаква способност да защитаваме себе си и тези, които обичаме. А в съвременната икономика е невъзможно да се изолираме от несправедливостта.

Ако имаме разум или смелост, ние сме благословени и призовани не да пропиляваме на дребно тези качества, зяпайки в захлас идеите на другите, печелейки безсмислени състезания, увеличавайки мощта на неокорпоративната държава или потапяйки себе си в мрак, но по-скоро да докажем жизнеността на нашите таланти срещу най-силните противници на любовта, които можем да срещнем.

Efekt 2

Щом можем да живеем само веднъж, то нека това бъде дръзко приключение, което да употреби изцяло силите ни. Нека го осъществим и с други, подобни на нас, хора, с чиито сърца и умове можем да се гордеем. Нека нашите внуци имат удоволствието да чуят началото на нашите истории с ушите, но да видят резултата им с очите си.
• Всяка организация почива върху планина от тайни.

• Във физиката вие не може да публикувате и един документ без пълно позоваване на данни и експерименти. Това би трябвало да бъде стандарт и в журналистиката.
You can’t publish a paper on physics without the full experimental data and results; that should be the standard in journalism.

• Мисля, че действителното нападение срещу истината го осъществява таболидната журналистика в Съединените щати.
Well, I mean, the real attack on truth is tabloid journalism in the United States.

• Може би точно с това се занимават шпионските агенции – хай-тек разследваща журналистика. Именно в наше време медиите увеличават възможностите си в тази насока.
That’s arguably what spy agencies do — high-tech investigative journalism. It’s time that the media upgraded its capabilities along those lines.

• Невъзможно е да се противопоставите на злоупотребите, докато не знаете за тях.
It is impossible to correct abuses unless we know that they’re going on.

• Неконформизмът е единствената истинска страст, на която си струва да се отдадем.
Non-conformity is the only real passion worth being ruled by.

• Никога не съм имал наставник. Бях принуден сам да се изградя, преди да тръгна напред.
I never had a mentor. I was forced to make myself up as I went along.

• Правосъдието е целта, а прозрачността – методът. Важното е да не се сбърка целта с метода.
The goal is justice, the method is transparency. It’s important not to confuse the goal and the method.

• Това, което знаем, е всичко – това е нашият лимит; това е, което можем да бъдем.
What we know is everything, it is our limit, of what we can be.

• Швеция е Саудитска Арабия на феминизма. — по повод на обвиненията към него за сексуално насилие над две шведски момичета.
Sweden is the Saudi Arabia of feminism.

• Щедрите способни хора не създават жертви. Те ги изхранват.
Capable, generous men do not create victims, they nurture them.

Източник: bg.wikiquote.org

Разпознавате ли се в някой негови думи ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.