За тази България ли дядо ти кръвта си пролива?

За тази България ли дядо ти кръвта си пролива?


За тази България ли дядо ти кръвта си пролива

За тази ли Европа сте се били дядо? В тази Европа днес се намира България, макар и да сме тук преди тях, но днес сме след тях по всичко дядо!
НАЙ-СМЕ БЕДНИ ДЯДО, НАЙ-СМЕ БОЛНИ, НАЙ-СМЕ ГЛАДНИ ДЯДО И НАЙ-ПЪРВИ ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ ДЯДО !

Някога дядо сме били народ храбър и единен, а днес дядо сме разединени и още се делим като оси дядо и се жилим, хапим за едно парче хляб сме готови и майките си да продадем дядо !

Efekt 2

По медалите ти още кръв личи дето си бил ранен, нали ?
– Така е и на баба ти не дадох да я изпере да е там и да ми напомня за цената моето момче !
– Каква цена бе дядо ?
– Цената на над 2500 ранени и осакатени Българи и цената на още 1614 убити ! И твоят дядо срещна куршум моето момче, но Господ ми позволи да доживея до тези старини, но вече не мога!

Господ Дава, но правителството ни не ни уважава, няма почит нито уважение за фронтоваци няма и капка благодарност за това, че ние кръв проляхме за таз страна !
За отечеството мило от хиляди години войни и битки по време на царе и генерали, по време на Фердинанти и в трудни времена и нрави народът пак е оцелял, но днес това не е възможно моето момче !
– И така, какво ми предстой на мен
– да избягам в друга държава или тук да се сражавам, но няма с кого бе дядо! Някой да ни подкрепи няма и кой да застане до мен да се опълчим на тази сган да кажем „стига толкова, време е да се спасява тоз народ и тази нация“, но не по един през терминала, а всички като един да се вдигнем на борба !За тази България ли дядо ти кръвта си пролива?

Време е за национално спасение, но ей го на Коледата наближава и всеки се е сврял на топло в сиромашия налива се дядо с евтина ракия и за борба и дума да не става!
Българинът осиротява, но явно това ни е съдбата след като не се борим срещу тези във властта !
Така е било и така и ще бъде от незапомнени времена в нашата страна власт се дава или по наследство или с кръв и борба!
Царя пак се завъртя, видяхме и него и като гледам дядо друга е неговата игра, а за борба и дума не може да става и няма кой да се сражава !

Кажи ми дядо как да имигрирам, как да те оставя тук в бедност, студ и в калта, сърцето ми се къса от мъка, а от гняв душата се раздира този народ защо не разбира?
Слепи ли сме, глухи ли сме дядо ми кажи и защо народът не се вдига на борба?
– Не знам защо моето момче, може би се е предал на робство и на нищета като всеки брани своята стряха, а пожара се разраства и не ще пожали никой дом и никой род !
Младите са в чужбина и тука са малцина, но другите са болни и стари, а за борба хора трябват, хора не останаха !
Убиха хорското в човека, няма вече нация и това донесе тази Демокрация!
Ние кръв проляхме, но поне при Бай Тошо си поживяхме, а Вие му мислете колкото и кръв курбан да дадете от робството си не ще се отървете освен, ако не се вдигнете като един на борба разберете !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.