Убиец с чук проплака заради болни зъби

Убиец с чук проплака заради болни зъби

Обвинен килър за зверско убийство на лихвар в Русе оглуша и закъса в ареста с болните си зъби.

След оплакванията на 44-годишният Пламен Миланов Окръжният съд назначи съдебно-медицинска експертиза, която трябва да прецени дали той трябва да излезе под домашен арест заради разклатено здраве. Таксиджията от София търка нара зад решетките от миналия юли, когато е заловен заедно със съучастника му Николай Ламбаджиев (36 г.) от село Червена вода след кървавата екзекуция на Явор Николов (41 г.).

Съучастниците се сдавиха зад решетките и месеци след задържането им Николай Ламбаджиев се оплака, че животът му виси на косъм. „Пламен уби Явор и сега ме заплашва, защото съм дал уличаващи го показания”, обясни Ламбраджиев пред съда. Магистратите обаче не го пуснаха под домашен арест, като прецениха, че общуването зад решетките е ограничено и няма доказателства животът на обвиняемия да е застрашен.

Efekt 2

Сега пък Пламен Миланов опитва да получи домашен арест със здравословни болежки.

Той изненада съда как уж не чува, но може да отговаря на зададените му въпроси. За глухотата му и опадалите му зъби до 18 ноември т.г. ще се произнесат лекарите.

Досъдебното производство по чл. 115 от НК за предумишленото убийство трябва да приключи всеки момент и обвинителният акт да влезе в съда.

Прокурорът по делото е категоричен, че на 13 юли м.т. Пламен Миланов е убил лихваря, а Николай Ламбаджиев му е помагал, като е завързал ръцете на Явор Николов. След избухналия скандал за пари столичанинът гръмва длъжника си с газов пистолет, но той успява да се изправи на крака и при опита му да избяга убиецът го довършва с чук в главата.

Когато лихварят издъхва, Пламен му пребърква джобовете и взема 300 лв., а Николай прибира 2 златни ланеца

от врата му. Килърите заливат трупа с бензин и драскат клечката, за да заличат самоличността му на лобното място в гора край лесопарк Липник.

Таксиджията изчезва в София, а съучастникът му духва през Букурещ със самолет за Англия. Пламен Миланов е задържан по горещи следи, докато Николай Ламбазжиев се скатава в чужбина. Той се предава пред посолството на България в Лондон, когато сестра му се свързва с него и го убеждава да си дойде.

Още на първия разпит беглецът признава участието си в екзекуцията на лихваря и посочва, че Пламен е убиецът. Потвърждава го и таен свидетел. Таксиджията пък отрича да познава лихваря.

В криминалното му досие има излежана присъда от 3,6 г. и три ареста за кражби и вещно укривателство.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.