Упражнения за плосък корем с Пилатес

Пилатес за стягане на коремните мускули. Само след броени дни ще забележиш резултатите, а след няколко седмици упражнения ще изглеждаш в перфектна форма, тонизирана и освежена.

Упражнения за загряване на мускулите на корема
Легни по гръб и отпусни ръцете си до тялото. Вдигни краката, докато са сгънати в коленете на 90 градуса. Повдигни главата и ръцете на нивото на корема. След това вдишай дълго и направи 5 отвесни движения с ръцете, докато стягаш коремните мускули. Направи серия от 10 вдишвания и издишвания.

Упражнения за подсилване на коремните мускули
Легни по гръб, като поставиш ръцете на пода с дланите надолу. Главата ти трябва да си остане на пода, коремът да е стегнат, ходилата да са в шпиц. В тази поза издишай дълбоко, докато докоснеш с върха на пръстите на десния си крак пода. През това време левият крак е неподвижен. После върни десния крак в изходната позиция. Започни упражнението с левия крак. Повтори 4 до 6 пъти с всеки крак и 5 пъти с двата едновременно, като спазваш упражненията с дишането.

Efekt 2

Упражнения за тонизиране

Легнала на пода, опъни ръцете встрани от тялото, „глътни” корема и повдигни краката под ъгъл. Прибери дясното коляно към гърдите, а дясната ръка опри във външната страна на същия крак. Сега вдишай, докато направиш тези упражнения и с двата крака.

Източник: megalife.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.