ФБР спешно извика Гешев в САЩ

ФБР спешно извика Гешев в САЩ


Дни, след като САЩ изпратиха в България свой висш служител, проследяващ корупцията, зам. главният прокурор Иван Гешев е привикан в централата на ФБР. По официалното съобщение на прокуратурата Гешев е на посещение в САЩ по покана на ФБР. Заедно с него е и зам.-председателят на Държавната агенция Национална сигурност Недялко Недялков.

Двамата ще проведат няколко срещи с представители на федералното бюро в Ню Йорк и Вашингтон.

Гешев ще разговаря със заместник-директора на ФБР Дейвид Боудич и ще проведе работни срещи в Министерството на правосъдието, в Националния антитерористичен център на САЩ във Вашингтон, както и с федерални прокурори в Ню Йорк, занимаващи се с контратероризъм.
Основни теми на разговорите ще бъдат противодействието на финансирането на тероризма и прането на пари.

Efekt 2

Представители на ФБР ще споделят и прекия си опит в борбата с тероризма.

Гешев и Недялков ще обсъдят с американските си колеги и сътрудничеството между службите на двете страни.
Както съобщи “Фрог нюз” преди дни, след 20 март командировани представители на ФБР пристигат в България и ще бъдат в страната ни минимум до края на месец април. Ще бъдат извършени множество разпити на свидетели по делото КТБ.

Източник: 19min.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.