Швейцария реши да ограничи достъпа на българи и румънци до пазара на труда

Швейцария реши да ограничи достъпа на българи и румънци до пазара на труда Стефан Пройнов


ЕК изрази съжаление за решението на Швейцария да ограничи достъпа на българи и румънци до пазара на труда

Европейската комисия изрази съжаление по повод решението на властите в Швейцария да ограничат достъпа до пазара на труда за граждани на България и Румъния за следващите 12 месеца, съобщава EurActiv, цитиран от Фокус.
Не за първи път страната предприема подобни действия – през 2013 г. Швейцария въведе аналогични рестрикции срещу осем държави от Общността, сред които Унгария, Полша и Словакия.

Брюксел остана недоволен от последните мерки на швейцарското правителство, припомняйки, че броят на европейските граждани, които се стремят към придобиване на право на пребиваване в страната, намалява.
Румънските и българските работници, които се радват на пълноправно свободно движение от юни 2016 г., достигнаха прага в страната миналата година. В Швейцария живеят 14 330 румънци и 8 112 българи.
Източник:segabg.com

Efekt 2

Това ли е да си член на Европейският съюз, това ли е онази Европа, която говори за свободното преминаване на хора и стоки или това е онази Европа на две скорости за която все повече става ясно, че ние сме не втора, а трета категория човеци !

Мигрантите минават границите и се настаняват навсякъде и не работят, а само паразитират социалните системи на всяка една държава, а Българите като членове на тази Европа искат да работят и не им се дава възможност !

Иначе казано хората от гетото трябва да си седят в гетото, а кой превърна страната ни в гето, ами попитайте Борисов, че сега ще напълнят и гетото с мигранти за да стане хубав на пак тази Европа от нашият премиер Бойко Борисов !

И докато няма работа у нас, няма и в Европа за нас и сега как ще живеем ли, ами на помощи и подаяния! Време е и на Българите да се даде статут на бежанци или да принудим политиците да работят за народът си, а не за народът на Африка, Афганистан, Сирия или Ирак !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.