Щастливи кокошки и тъжни деца!

Щастливи кокошки и тъжни деца!


Европа следи дали кокошките са щастливи, но не следи дали децата ни са такива?
Честито – официално имаме учебници за бедняци!
Богатите деца ще учат от цветни картинки, бедните – от черно-бели! Българското образование официално се сдоби с нова придобивка – учебници за бедняци.

Най-масовото издателство ,,Просвета”, пусна за 8. клас учебници на цена 12 лв. и 9 лв. Вторите са черно-бели. ,,Те са за родители, които са притеснени”, обясни във вторник пред БНТ шефът на издателството Никола Кицевски. “Притеснени” – разбирай материално.
Някога в далечният Комунизъм искаха децата да бъдат равни – еднакви дрехи и учебници, да няма завист, да няма разделение, а днес обаче е обратното!

Сега ГЕРБ само разделят хората на десни и леви, на бедни и богати и така що за безумие може да се роди в нечия глава?
Как сега децата ще учат география например, как ще учат изобразително изкуство?
Не стига, че уж безплатното образование стана скъпо, а сега и учебниците ще бъдат разделяни на бедни и богати!
Как да обясним на децата си, че другото дете не е привилегировано, че има цветни картинки?
Как децата ми да са щастливи при това деление?
Европа иска да имаме щастливи кокошки, но за децата ни никой нищо не казва! Или както казват в ГЕРБ „бедният няма право да бъде умен“!

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.