Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Атентат ли е ? Хитрино-когато фактите говорят +ВИДЕО

Атентат ли е ? Хитрино-когато фактите говорят +ВИДЕО


Когато фактите говорят, правителството трябва да мълчи !
Беше ли трагедията в Хитрино терористичен акт ? Борисов отказва помощ от чужбина, за да не видят истината за Хитрино?
Беше ли трагедията в Хитрино терористичен акт ?
“Повече от 10 години извършвах технически надзор на ГСИ. Погледнете си паспортите на АГУ-тата и ще видите името ми или ИНФЛЕКС ООД. Цистерна с пропан-бутан не може да се взриви! Взривоопасната концентрация пропан-бутан – въздух е от 2-9%! В цистерната налягането е около 8-10 атм , спука ли се цистерната, газта ще гори на разстояние от пробойната.

Нарича се стоящ пламък. Разлятия пропан-бутан гори, няма как да се взриви!
Втечненият пропан-бутана е по-тежък от въздуха и по-лек от водата. От течно до газообразно състояние пропан-бутана увеличава обема си 260 пъти и трябва да се смеси с въздух в съотношение 7% газ към –93% обемни единици въздух. Този процес иска време и затворен обем. Времето е студено и изпарението е бавно. Как да се получи взрив при тези условия? Няма как!
Взривната вълна е разместила леглата на хората в Шумен, на 20 километра. Какво може да предизвика ударна вълна на 20 километра? Едва ли ще научим причината.“ / Георги Манолов
“Някой вижда ли тук

Гръмнала цистерна?
Парчета, разкъсани от взрива?
Какво е това вещество, което са превозвали цистерните? Пропиленът не предизвиква това. Полипропиленът е обикновена пластмаса.
Пропилен-гликолът е антифриз. За пропан-бутана Георги Манолов вече даде техническо обяснение, защо описаното от СМРАД* е технически невъзможно. Кое е това взривно вещество, което е поразило селото и околността, без да се нарушава целостта на цистерните?
Защо Бойко Борисов отказва помощ от други държави? Добре, в такъв случай:

1. Къде е взривената цистерна? Всички цистерни са цели. ако и бройката им съответства на заявената на товарната документация, въпросът получава естествен отговор.
2. Дори когато става дума за запалване на цистерна с пропан-бутан, процесът на горене до запалването, а след това на взривяването отнема доста време – много минути. Не става бързо, веднага, с една искра, както обясняват на хората. Видеото е малко по-надолу. Тук такава предистория на запалване на цистерна отвън (ака е във видеото. Ако и тук е така, кой я е запалил?) няма.
3. Превишената скорост и дерайлирането са способстващи фактори, но не са достатъчно условие. Пак ви казвам -вижте видеото даже с умишлено запалена цистерна с пропан-бутан (експериментално), и ще видите колко бавно и не така просто протича целия процес. Тук не е пропан-бутан, пропилен е (или поне така ни казват). Остават нерешени въпросите с броя на цистерните, липсата на взривената цистерна, и кой/какво е взривено в Хитрино така, че да се разместят леглата на хората на 20 км – чак в Шумен.
И, замислете се…защо отказва помощ Борисов? Може би, защото е лесно сами да се справим? Според мен причината е друга – не иска чужди познавачи и очи да видят това, което е истината за Хитрино. Борисов може да повлияе на българоезичните СМРАД-ове какво да пишат и казват за Хитрино. Ако той е недостатъчен, ще го кажат от Козяк 16 направо на собствениците на телевизии. Те ще пробутат правоверната версия. Но е очевидно, че
– за страните от ЕС (с единични изключения) ние не сме хора.
– ЕС не е никакъв съюз на равноправни партньори
– В Хитрино причината за катастрофата не е взрив на цистерни поради технически или организационни грешки и грехове.
– причината е известна на Борисов, и той е уплашен. И е инструктиран да не се допускат твърде много знаещи и образовани хора там.
Защото причината е друга. И тя е най-вероятно управляем терористичен акт, разработен от чуждестранна спец-служба.
Георги Манолов, като специалист вече публично заяви, че списъка от предложени или предположени версии за „аварията“ са несъстоятелни, и взрив на цистерна няма.
Тогава?
Хитрино след взрива. Отсега ви казвам: виновен политик няма да има. Такива никога няма. Даже и от тези в оставка. Няма да има и виновна офшорка. Най-вероятно виновен ще е местният бездомник, или направо някой от вагоните. Защо не и гадното „комунистическо БДЖ“. Зер, „комунистите са виновни за всичко“. Това е „политическата отговорност“. Преведено на колониален език: 100% БЕЗотговорност. Мъртвите – Бог да прости. Живите кой да свести? Иначе недоучилите „калинки“ в СМРАД*-овете пишат за вагони с „тротилен“. Потърсете го в търсачките. Няма да го намерите. Защо трябва да е пропилен-гликол, или етанол, като „тротилен“ звучи по-cool? СМРАД-ливата журнаГлистика е така. Честита (скорошна) Коледа. Весели (предстоящи) празници. Откак сме колония, всяка година е така. Точно преди празниците. За да са по-празнични за туземците, разбира се. Да си знаят мястото.“ / Пламен Пасков
*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес.)

“Какво возеха цистерните – пропилен или АКРИЛОНИТРИЛ ? Пропена, известен още като пропилен, е безцветен горим газ, ненаситен въглеводород. Пропилена е вторият по значимост химикал в нефтохимическата промишленост. Използва се за получаването на акрилонитрил. Запалимо, токсично вещество. Използването на вода може да предизвика токсични изпарения. Отнася се до SDYAV категория (силно токсични вещества), които могат да причинят алергични заболявания. Лесно се запаля от искри и пламъци, разлята течност отделя запалими изпарения, които образуват експлозивни смеси с въздуха. Отнася се до втори клас на опасност (висок риск). Необратимо се свързва с ДНК и РНК протеини от различни тъкани. Вреден при вдишване, при поглъщане е отровен – до смърт. Дразни лигавиците и кожата. Прониква през неувредена кожа. Когато изгори, образува токсични газове. Затова ли е паниката и тоталната цензура? Нещо химическо, забранено от закон и международни конвенции?“/ Иван Петров, адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/
Източник: dailypress.bg

Ние от Blife.eu сме правили много коментари, но този път коментарът е ваш!
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.