изпрати новина
Водещи новини

Беше лето шестстотин осемдесет и първо

Беше лето шестстотин осемдесет и първо


Беше лето шестстотин осемдесет и първо Дойдоха хиляди ездачи във Фанагория и покрай блатата !

Преплували са те със салове реката и обединили те племената, така родила се страната България на всички в умовете и сърцата! Един бе ханът Аспарух, един бе той за всички !

Така заби си меча в земята и каза „Тук ще бъде България“!
Държава с мечове граници кроила, с кръв и под крепости строила отряди, конници и земеделци кой с дивеч, кой със зърно хранили народът и войската и така се появила България между два свята, между две империи и синовете на Тангра тук се спират и враговете им се кланят или умират !

Един ден в преговори с тях поискали на Аспарух жената, дал я и конят му го взели, но когато му поискали парче земя той казал твърдо „От земята Българска и камък няма да дадем, казах“!

Днес обаче земята се продава, тори с отрови и с вода с уран се напоява, хората са болни с наведена глава, няма го Аспарух да ги поведе в борба нали !

Нямало е партии тогава нито политици, а всички са били едно !
Днес от разделяне и делене, от роене и прокуда не остана никой тука ! Забравили заветите на Кубрат и Аспарух живеем в бедност и разруха !

Дали ще бъде тук България след десет години или не от нас зависи, а не от умрелите ханове и царе!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*