Българин световен шампион

Българин световен шампион


Петър Стойчев е 11-кратен носител на световната купа по плувен маратон.
Петър Стойчев спечели титла в дисциплината 400 метра свободен стил на Световното първенство по зимно плуване в Тюмен (Западен Сибир) в Русия. Многократният носител на световната купа по плувен маратон спечели и бронзов медал в плуването на 200 метра, предадоха информационните агенции.

Температурата на водата по време на състезанието е била около нула градуса, а на въздуха – минус 11. Стойчев спечели златния медал в категория 40-44 години. Състезанието се проведе в изсечен в леда „басейн“ на река Тура.

Израсналият в Смолян Стойчев е световен шампион на 25 километра от 2011 година и 11-кратен носител на световната купа по плувен маратон.

На Световното зимно първенство участват 1725 плувци от 42 нации. Повечето от дисциплините бяха спечелени от руснаци, които имат опит и са свикнали в тези условия. Малцина бяха състезателите от други нации, които успяха да грабнат златен медал.

Източник:offnews.bg

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.