Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Васил Михайлов: Страх ме е

Васил Михайлов: Страх ме е, българската духовност бяга в чужбина


Васил Михайлов: Страх ме е, българската духовност бяга в чужбина
Много ме е страх за това. Бяга в чужбина Кои напускат и кои остават и дали се връщат. Това бе отговорът на въпрос накъде отива българската духовност на големия български актьор Васил Михайлов.

Играл съм и в чужбина много, ходих и в Америка, и в Канада. Няма да ида вече в Канада – и там са разделени на три. Питам – защо една трета от салона? Защото сме разделени, вика, на три – емигранти преди 9 септември, след 9 септември и след 10 ноември. И там се делят. Чакам нещо да стане, за да се върне този дух и да го видим какъв ще бъде, каза още той.

Какво ме е заболяло в последно време – чувам, че учители, една час то тях, за да заведат учениците на театър искат комисиона. Ей, хора, мен учителите ми по литература са ме направили актьор – правеха драматизации на произведенията, които учим. Българският дух не се създава само на 3 март, като пускаме възрожденски песни. Духът се започва от семейството, от учителя, от театъра, категоричен е актьорът.

Много исках да играя Зорба гърка и сега вече театъра ми предложи, но той Зорба е на 56 г., аз съм на 80, разказа Васил Михайлов. И бай Ганьо не можах да изиграя – в един филм на Христо Христов имам 3-4 сцени – и за него остарях. Това са два образа, които искат много енергия, призна любимецът на поколения българи.
Източник: frognews.bg

За съжаление кръвният данък който плащаме е във всяка свера !

А вие колко роднини имате вече в чужбина?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

2 коментара

 1. If this is true then results might be skewed or perhaps the writer may be
  can not draw any sensible conclusions. This
  will give you the required time and practice to brainstorm and be sure what you’re
  currently talking about is pertinent and what you look for to
  show in. Run-on sentences occur due to lack of punctuation and
  happen once you become lost inside your essay.

 2. Greetings! I’ve been following your blog for
  a long time now and finally got the courage to go ahead and
  give you a shout out from Dallas Tx! Just wanted to say
  keep up the good work!