Васил Михайлов: Страх ме е

Васил Михайлов: Страх ме е, българската духовност бяга в чужбина


Васил Михайлов: Страх ме е, българската духовност бяга в чужбина
Много ме е страх за това. Бяга в чужбина Кои напускат и кои остават и дали се връщат. Това бе отговорът на въпрос накъде отива българската духовност на големия български актьор Васил Михайлов.

Играл съм и в чужбина много, ходих и в Америка, и в Канада. Няма да ида вече в Канада – и там са разделени на три. Питам – защо една трета от салона? Защото сме разделени, вика, на три – емигранти преди 9 септември, след 9 септември и след 10 ноември. И там се делят. Чакам нещо да стане, за да се върне този дух и да го видим какъв ще бъде, каза още той.

Какво ме е заболяло в последно време – чувам, че учители, една час то тях, за да заведат учениците на театър искат комисиона. Ей, хора, мен учителите ми по литература са ме направили актьор – правеха драматизации на произведенията, които учим. Българският дух не се създава само на 3 март, като пускаме възрожденски песни. Духът се започва от семейството, от учителя, от театъра, категоричен е актьорът.

Efekt 2

Много исках да играя Зорба гърка и сега вече театъра ми предложи, но той Зорба е на 56 г., аз съм на 80, разказа Васил Михайлов. И бай Ганьо не можах да изиграя – в един филм на Христо Христов имам 3-4 сцени – и за него остарях. Това са два образа, които искат много енергия, призна любимецът на поколения българи.
Източник: frognews.bg

За съжаление кръвният данък който плащаме е във всяка свера !

А вие колко роднини имате вече в чужбина?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.