Великден

Великден


Великден за всекиго от нас е!

Един друг прочит на денят, който е велик за нас! Не само ден велик е този, в който Господ Бог умира за нашите грехове!
Великден е когато с първи плач детето се ражда ! Ден велик е и когато първи стъпки то направи !
Велик е денят, в който се влюбваме и когато създаваме живот, велик е мигът!
Велики мигове и дни с велики дела, но велики са когато в тях откриваме и Божията сила невидима, но тя е там! Не мисля, че Бог е в храма, а той е в нас самите, в сърцата и душите дори и в нашето ДНК!

Когато малки са децата още миришат на Господ Бог – чисти, непорочни, в тях няма зло, няма лошотия, няма и тази човешка проклетия! Децата раждат се чисти на този свят и на тях не пише християни или мюсюлмани, не пише и будисти и не пише и дали ще станат терористи или сепаратисти! Пътят им и тяхната съдба ковем ние – техните майки и бащи! Живеем във времена нелеки, разделяни и противопоставяни сме и кому е нужно това?

 

Нима и християнинът, и мюсюлманинът не дишат въздухът един, нима водата не една за всички нас и Слънцето не грее ни по равно и кому е нужна тази религиозна война? Велики дни, в които походи и армии са се били за доминат на една или друга религия и кому е нужно това? Кому е нужно кажете на този, който носи Бога в сърцето и душата си или на този, който проповядва в името на своят Бог ? Два свята се преплитат и някак си единият го губил всеки ден и всеки час духовният и с него човешкият си облик!

Губим добрината, светлината в нас гасне и ни поглъща сивотата, поглъща ни мракът и злото в нас расте и нищо добро не ще ни донесе! Пътят към храма все по-стръмен става и ние все по-далеч от Бога сме! Губим вярата си, а с нея и надеждата за утрешният ден! Време е за вероучение, време е и за много човещина за да бъдем ние добри с другите, с другия и за много светлина в сърцата и душите да разпалим на децата в сърцата любов и доброта като само така ще спасим и нас самите и света !

Efekt 2

Ще има такива, които ще кажат, че видите ли семената поникват в мрак, а други, че животът пак в мрак се ражда, но на тях ще кажа, че така е, но без светлина не би пораснал никой на тази земя! Слънчеви създания сме и нека бъде светлина!
Светлина в душите и сърцата, светлината да води ни делата и така велики ще са те за всеки и място има под Слънцето на този свят !

Великден е всеки, в които е роден на този свят! Един се ражда друг пък си отива, но важното е какво остава и зад тия и уния! И помнете докато знаете, че Господ Бог те гледа отвътре в душата и добре премерваш си мислите и делата надеждата ще е във всеки от нас жива и вярата ще бъде твоят брод без значение на кого се молим и кой е твоят Бог!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.