изпрати новина
Водещи новини

Великден

Великден


Великден за всекиго от нас е!

Един друг прочит на денят, който е велик за нас! Не само ден велик е този, в който Господ Бог умира за нашите грехове!
Великден е когато с първи плач детето се ражда ! Ден велик е и когато първи стъпки то направи !
Велик е денят, в който се влюбваме и когато създаваме живот, велик е мигът!
Велики мигове и дни с велики дела, но велики са когато в тях откриваме и Божията сила невидима, но тя е там! Не мисля, че Бог е в храма, а той е в нас самите, в сърцата и душите дори и в нашето ДНК!

Когато малки са децата още миришат на Господ Бог – чисти, непорочни, в тях няма зло, няма лошотия, няма и тази човешка проклетия! Децата раждат се чисти на този свят и на тях не пише християни или мюсюлмани, не пише и будисти и не пише и дали ще станат терористи или сепаратисти! Пътят им и тяхната съдба ковем ние – техните майки и бащи! Живеем във времена нелеки, разделяни и противопоставяни сме и кому е нужно това?

 

Нима и християнинът, и мюсюлманинът не дишат въздухът един, нима водата не една за всички нас и Слънцето не грее ни по равно и кому е нужна тази религиозна война? Велики дни, в които походи и армии са се били за доминат на една или друга религия и кому е нужно това? Кому е нужно кажете на този, който носи Бога в сърцето и душата си или на този, който проповядва в името на своят Бог ? Два свята се преплитат и някак си единият го губил всеки ден и всеки час духовният и с него човешкият си облик!

Губим добрината, светлината в нас гасне и ни поглъща сивотата, поглъща ни мракът и злото в нас расте и нищо добро не ще ни донесе! Пътят към храма все по-стръмен става и ние все по-далеч от Бога сме! Губим вярата си, а с нея и надеждата за утрешният ден! Време е за вероучение, време е и за много човещина за да бъдем ние добри с другите, с другия и за много светлина в сърцата и душите да разпалим на децата в сърцата любов и доброта като само така ще спасим и нас самите и света !

Ще има такива, които ще кажат, че видите ли семената поникват в мрак, а други, че животът пак в мрак се ражда, но на тях ще кажа, че така е, но без светлина не би пораснал никой на тази земя! Слънчеви създания сме и нека бъде светлина!
Светлина в душите и сърцата, светлината да води ни делата и така велики ще са те за всеки и място има под Слънцето на този свят !

Великден е всеки, в които е роден на този свят! Един се ражда друг пък си отива, но важното е какво остава и зад тия и уния! И помнете докато знаете, че Господ Бог те гледа отвътре в душата и добре премерваш си мислите и делата надеждата ще е във всеки от нас жива и вярата ще бъде твоят брод без значение на кого се молим и кой е твоят Бог!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*