Войната срещу Вас продължава!

Войната срещу Вас продължава!

Войната срещу Вас продължава!

Скандален закон!
С проект за нови текстове в Наказателния Кодекс (НК), пуснати за обществено обсъждане, правосъдното министерство иска да се променят и разпоредбите на Наказателно-процесуалния Кодекс (НПК). Според проекта, дали някой ще бъде уведомен за конкретен арест, ще решава прокурорът.

Това означава, че на арестуван, независимо за какво престъпление, може да бъде забранено да се обади дори на семейството си.
Адвокатът не влиза в това число.
Всъщност евродиректива е причина за друга поправка в НК – осъдените ще бъдат длъжни да връщат спечеленото от престъплението, дори ако облагата вече не е налична или е косвена.

Efekt 2

В полза на държавата ще се отнемат вещите, използвани за извършване на престъплението, а когато липсват, се присъжда тяхната равностойност, т.е. осъденият трябва да ги заплати на държавата. Сходни са промените и при облагите от престъпление – в случаи, че придобитото липсва, се присъжда неговата равностойност.

Пряка облага е всяка икономическа полза, придобита пряко чрез престъпление, уточнява текстът. Косвената пък е “придобитото в резултат на разпореждане с пряката облага, както и всяко последващо инвестиране или преобразуване на пряка облага”.

Правосъдното министерство е написало исканите от премиера Бойко Борисов промени за кражбите на коли. Според новите текстове за кражба на автомобил наказанието ще е от 1 до 10 г. затвор.
Преди месец министър-председателят нареди от НК „да се премахне противозаконното отнемане на коли“.

Става въпрос за разпоредбата в НК, в която пише, че се наказва всеки, който “противозаконно отнеме чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие с намерение да го ползва”. Тя е приета през 1997 г. От МВР твърдят, че този текст пречи – крадците на коли се оправдавали, че са влезли в автомобила, за да се скрият от дъжда, да се стоплят и т.н., и така се измъквали от наказание.

Намерението да се ползва колата няма да отпадне, става ясно от предложенията на правосъдното министерство.
От ГЕРБ работят все за повее права на прокуратурата и МВР и все повече права на човекът !

Такива текстове са много опасни и дискриминиращи като се използват за повече репресия и тормоз на обикновеният човек !
Диктатурата е факт и се работи за нея от правителството като се оправдават, че трябва да се синхронизират законите с Европа, а както е тръгнало ще ги синхронизират и с Турция, и със Северна Корея даже само и само за да се задържат във властта без значение колко силно крещят хората „дискриминация“!
Заради такива действия от бившият вътрешен министър Цветан Цветанов България е осъдена стотици милиони в Страсбург, а други нямат парите да съдят страната ни и лежат в затворите !

Насилието ражда само насилие !
Бойко Борисов забравя един важен факт, че нито едно правителство не е спечелило войната срещу собственият си народ!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.