изпрати новина
Водещи новини

Георги Гергов иска БСП

Георги Гергов иска БСП
Гергов иска да вземе властта в БСП. Заради себе си и заради Бойко. Всичко друго са кухи приказки или тъпи манипулации.
И какво още се опита да омае публиката масонът – милионер от Пловдив в интервюто си пред Илиана Беновска
Георги Гергов иска да вземе властта в БСП. И всичко останало по темата са или празни приказки, или пълни глупости, или тъпи манипулации.
„Нашата партия е жива“, каза хотелиерът по телевизията на ГЕРБ, Канал 3. Същата телевизия, която само ден по-рано даде думата на друг „опоцизионер“ на настоящото ръководство на БСП, Атанас Мерджанов.

Няма да влизам в дълги обяснения, защо БСП не е и не може да бъде партия на Гергов. То е ясно, защо. Не само защото почти няма политическа сила, през която да не е минал пловдивчанина за последните 25 година, а преди всичко защото БСП е създадена с цел да се бори срещу хора, като самия Гергов. Факт, който като че ли не се повтаря достатъчно често и бива угоднически забравян във важни моменти. Не само от колеги журналисти, но и от членовете и функционери на БСП.

Унижението, Георги Гергов да вика „другар“ на дядо Петко от Габрово например, е по-голямо дъно, дори и от „танковете“ на Младенов. Не, защото Гергов е лош човек, а защото другото е глупост. Та какъв другар може да бъде милионерът – масон Гергов на един работник, на моя дядо или на баща ми дори?! Никакъв, разбира се.
Всъщност зад фалшивото пеене на бизнесмена от трибуната на Копривките, ясно се видяха и останалите менте-черти на бандерола, който Гергов иска да лепне върху „Позитано“. И трябва да си сляп или много добре платен за да се направиш на луд, че не ги виждаш. А те са:
– „Ние (разбирай Корнелия Нинова) не спечелихме изборите, а ГЕРБ ги загуби“. Тук е момента да се отбележи, че дори това да е така, пак не е достатъчен повод Борисов да си мисли, че може да назначи свой човек за председател на БСП. Защото нека нямаме илюзии по този въпрос – Георги Гергов е кандидат на Бойко Борисов за поста лидер на БСП. И тук не е важно, дали членовете на партията харесват Нинова, а дали все още искат да съхранят някаква идентичност или просто искат да я пуснат за масова приватизация, чрез фалшиви бонове на бутките край река Марица.

– „Ние не трябва да делим партия.“ Готино, но отново кухо и дълбоко лицемерно изказване. Само минута преди тези свои думи, Гергов вече бе разделил партията, пред държащата услужлив микрофон Беновска.
– „Зад мен е цялата организация на БСП в Пловдив. Е, има 5-6 човека, които не са с мен, но какво са 5-6 човека за Георги Гергов“. Явно нищо, другарю Сталин, бих изкоментирал единствено аз.Георги Гергов  иска БСП

– „Какво става там, а?“. С тези думи преди време, Корнелия Нинова най-редовно се била обръщала към Георги Гергов, разказва самия той. Под „там“, и двамата разбирали Бойко Борисов. За неразбралите, нека обясня, какво точно представлява това изказване. С него бизнесменът – социалист просто изпира свои възможни гафове от миналото. Ако утре например, излезат наяве някакви негови тайни срещи и договорки с Борисов, то първият вече ще си е постлал легендата, че Нинова е била постоянно в течение с тези неговите скрити игри, дори нещо повече, че той е изпълнявал нейни нареждания. Гениално, бих казал, така се лъжехме в трети клас.
Но проблемът „Гергов“ не е просто проблемът „Гергов“. Той има две по-сериозни страни.
Едната е, че през последните няколко години ръководството на БСП само си позволи да стане част от някакво псевдоляво, в което хора като Гергов, бяха и все още са ръководни фактори. А това вече е много голям проблем. Проблем, който спешно се нуждае от радикално решение.
Втората страна е, че няма как човек да се сърди на Борисов, че бута Гергов за лидер на най-голямата лява партия в България. Защото, какво реално би могъл да загуби босът на ГЕРБ от една подобна ситуация? Нищо, или в най-лошия случай, самия Георги Гергов. Голяма работа, както казват в Банкя.

– „Голяма глупост е да обезглавиш партията си – Мишо, Янаки, Наско и т.н….“ Да, така е Гергов. Глупост е, но да те попитам аз тебе, а ти какво си мислиш, че правиш? Разбира се, че същото. С тази разлика, че твоето може да убия тази партия. Да не говорим, че нито Наско Мерджанов е БСП, нито дори Никола Габровски, може да бъде цялата партията. Защото, мисля вече е ясно, че БСП е нещо, което ти няма как да познаваш, въпреки патоса, с който размахваш бъдеще из ливади и паланки.

– „Аз съм почетен консул на Русия в България“. Плашенето, че видиш ли, аз държа връзките с Русия е отвремето на Васил Коларов, но не и от времето на 21 век. Да не говорим, че клишето БСП е Русия е вярно точно толкова, колкото и Иво Прокопиев е САЩ. Защото и в двата случая иде реч основно за интереси свързани с пари, добре опаковани в пищна, но невярна риторика.
– „Доган е най-големият патриот“. Да бе, така е. Затова се казва Ахмед Доган, а не Христо Ботев и затова има сараи, а не къща в Калофер. Но, като махнем тези дребни детайли, с тези си думи Гергов отново прави опит да внуши, че чисто стратегически, той вече е заобградил настоящото ръководство на БСП, а падането на политическата гилотина върху главата на Нинова, е само въпрос на време. Нещо, което обаче само изглежда така, от ниската височина на пловдивските тепата. Истината е съвсем друга. В нейното дъно, колкото и да е незаконосъобразен днешният роден политически свят, все още обаче седи легитимността. Опитът, да си играеш с една политическа сила, все едно е футболен отбор, е как да кажа, доста тъп. Защото ПЕС не е ФИФА, а привържениците на партия, не са екзалтирани запалянковци, дошли за 90 минути на стадиона, а после оттеглящи се в комфорта на дома. Да не споменавам, че подобно поведение, не гнусно-обидно, към същите тези хора, чиито интереси твърдиш, че защитаваш.

Смея да твърдя, че познавам лично доста хора от БСП. И бивши, и настоящи. Помня игрите на хората около Чавдар Кюранов, ранните анализи за бъдещето на партията на Андрей Райчев, социалдемократизма на Камов, и разбира се, евролевицата на Сашо Томов. Последният бе брокер, също като Гергов. БСП надживя всички тях. Надживя и танковете на Младенов, и игрите на Луканов, и стратегиите на Лилов, и честноста на Виденов и управлението на Станишев. Разбира се, БСП ще надживее и Георги Гергов. В това, нямам никакво съмнение.
Въпросът ми е само един. Кога, по дяволите?
Текст: Васил Петев
Източник: big5.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*