Стефан Пройнов: Кръстовден е! С коя ръка да се кръстя Господи?

Стефан Пройнов: Кръстовден е! С коя ръка да се кръстя Господи?


Стефан Пройнов пита с коя ръка да с кръстя Господи, вече не зная!
Нима храмът не е място, в което да получа упокой и успокоение, нима храмът не е място за смирение?
Нима храмът не е мястото където в мир с дух и душа с Господа да разговарям на ум и смирено? Какво стана Господи, не зная вече с коя ръка да се кръстя !

Днес отидох да запаля свещ на ден Кръстов и какво да вида църквичката малка бабите са го одарили на търговия – свещ внесена отвън в храма не дават да запалиш, а трябва да си купиш от тях, премълчах и този грях ! Свещ нареждаш се пред свещника да подредиш и не чуваш мислите си, а баби коментират рецепти за туршии и кой умрял, и кой е жив!

Изпълних се с гняв, прости ми Боже мили !
Забележка си вземаха жените в храма като ги помолих за тишина поне за малко да запазят докато свещите запаля !
Прости ми Боже, в храма аз напълних се с гняв и ярост от това, което чух, но и от това, което видях !

Efekt 2

Подът в храма е сменен и някой мощите е изкопал, иконите са подменени, няма вече стари, а копия принтирани на ламарина, принтирани са и на платовете и липсва онова сакралното и старото, а всичко е модерна изработка, стените са измазани и няма стенописи, а бабите не спират да говорят като жрици с езикът на омразата и на клюки и злорадства са се отдали и не къде да е, а в храма !

Кажи ми Господи, с коя ръка да се кръстя вече аз не зная?
Всичките попове и митрополити са като холивудски звезди и държат се светски и митрополитно като карат джипове и лимузини окичени със скъпи накити и синджири и повече на мутри мязат Боже, а как народа да им вярва !

Яко политическа пропаганда в храма, всеки се е продал на ГЕРБА, в проповедите се молят за Бойко и правителството ни продажно и не искам Боже в храма да се моля за това правителство разбери, че виждам всеки ден бедни хора по казани, а хората намалят всеки ден в храма разбери !Стефан Пройнов: Кръстовден е! С коя ръка да се кръстя Господи?

Господ Вижда казват, но дали това не вижда как Храмовете вече приличат на базари и как под всяка икона каса има, как се върти търговия с душите и всеки плаща за покой, за съвестта!
Нали Господ казват вижда, а това Боже отгоре не се ли вижда?
Аз казвам друго, че Господ Бог не гледа от небесата, а Той гледа от нас самите, отвътре и ако не носиш Божиите заповеди в теб за Рая няма да получиш ред !

В държава, в която пари за храмове се преразпределят от фирми и с тях се строят джамии не ми я хвали, а Боже поне веднъж погледни какво става с твоите служители по манастирите и в храмовете по селата, че народът се прокуди Боже и скоро народът ще се пробуди и тогава няма да има сила, която да го спре справедливост да донесе !
Кажи ми Боже с коя ръка да се прекръстя питам аз Стефан Пройнов обикновен мирянин, но не смирен раб Божи, а гневен християнин !Стефан Пройнов: Кръстовден е! С коя ръка да се кръстя Господи?

Къде е църквата не питам, там е където бе и преди години, но в нея вече няма светини, а обслужват се литургии, в който се вкарват имена на националните предатели!
Прости ми Боже и ми кажи с коя ръка да се прекръстя, че ми кипна пак кръвта?
Хората отиват в храма за да получат успокоение и в кръчмата също за това са там, прости ми Боже май ще се напия вместо да запаля свещ и да слушам за Бойко и правителството в литургия!

А ПРИ ВАС КАК Е ?

Аз не съм Господ, че да Ви съдя, но не съм и Господ за да прощавам такова кощунство !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.