В Москва откриха голям паметник на създателя на АК-47

В Москва откриха голям паметник на създателя на АК-47


В Москва откриха голям паметник на Михаил Калашников, съобщават АП и “Гардиън”.

През 2013 г. Калашников почина на 94 г. в град Ижевск, където живееше. Той е удостоен с редица награди, тъй като е създател на най-разпространеното оръжие в света – АК-47 (Автомат Калашников). Според някои изчисления по света има около 100 милиона автомата.

Руският министър на културата Владимир Мединский заяви при откриването на паметника, че автоматът се е превърнал в “културна марка на Русия”.

Efekt 2

Паметникът е в центъра на Москва. На него Калашников изработва оръжието.

Калашников, роден в селско семейство в Сибир, започва да разработва оръжието след раняването му при битка срещу нацистите през 1941 г. Оръжието е създадено през 1947 г. Тогава той критикува качеството на оръжията.

Статуята е с височина 9 метра.

На откриването присъстваха редица официални лица, включително Сергей Собянин, кметът на Москва.

Свещеник Константин, който освети статуята, заяви, че “той е създал това оръжие, за да защити родината си”.

Според някои неуместно е освещаването на подобна статуя.

Оръжието се смята, че е отговорно за смъртта на 250 000 души всяка година. Автоматът се появява на официалните знамена на Мозамбик и “Хизбула”.
Източник: hotpoint-news.comВ Москва откриха голям паметник на създателя на АК-47

Няма какво да си кривим душите, но калашникът си остава най-добрият автомат и най-продаваният като такъв !
А българският му вариант остава най-търсеният, защото си е извоювал славата на качественият и действа безотказно !
Ако на черният пазар един калашник от китайският на Норинко струва 350 долара, руският струва 500 долара, а то българският достига до 1800 долара са съобщили от полицията в Лос Анджелис, а според запознати полицията на Лос Анжелис има най-голяма оръжейна в целият свят от конфискувано оръжие през годините от техните банди !
Затова Калашников заслужава своят паметник !
Руснаците пуснаха и марка АК- 47 като моден продукт и под тази абревиатура можете да намерите от водка до парфюм като безспорно това е най-известната марка в света !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.