Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Изтреблението продължава ! Здравната каса спира да плаща

Изтреблението продължава ! Здравната каса спира да плаща


Здравната каса няма да плаща лечение на хора, които няма да живеят дълго!

Здравната каса няма да заплаща лечението на хората с Хепатит С, ако прецени, че те няма да живеят дълго!
Това е разписано в нови правила за лечение на хроничен вирусен хепатит С, приети от надзорния съвет на здравноосигурителната институция, предаде Дарик.

В тях като изключващи критерии за лечение са посочени случаите, при които се очаква ниска продължителност на живота поради несвързани с черния дроб други заболявания или пък поради злоупотреба с алкохол.
От Федерация „Български пациентски форум“ определиха новите правила, които трябва да влязат в сила след 6 дни, като ужасяващ геноцид. От касата обясниха за Дарик, че става въпрос за скъпоструващо лечение, което трябва да се предписва на хора, на които наистина ще помогне.
Новите правила са залегнали в изискванията на здравната каса за лечение на хроничен вирусен хепатит С при пълнолетни. В тези изисквания има изключения, които са ужасяващи, обясни пред Дарик Иван Димитров, председател на федерацията.

„В изключващите критерии за лечение на пациенти с Хепатит С е записано нещо, което е ужасяващо. Там се казва, че касата няма да плаща за пациенти, при които се очаква ниска продължителност на живот поради несвързани с черния дроб съпътстващи заболявания. Това е безумие. С тези критерии и правила касата започва да играе ролята на лекуващ орган. Тук пише, че няма да бъдеш лекуван, ако ти имаш хепатит С, защото някъде някак си си се заразил, обаче имаш и проблем с бъбреци или примерно някакво ревматологично заболяване. Особено ако някой чиновник прецени, че продължителността на живота ти ще е малка и не е рентабилно да бъдеш лекуван, защото скоро ще умреш. Кой от тези чиновници преценява кой кога ще умре“, пита Димитров.
От касата информираха, че новите правила не целят да правят рестрикции по отношение на пациентите, но е по-добре да се лекуват хора, които са перспективни. А когато лекарите кажели, че дадено лечение не е целесъобразно, касата нямало как да го плати.

Опасенията на Димитров обаче са в това, че касата не винаги ще се допитва до лекарите. „Още повече във всичките тези критерии, документации и простотии е заложено, че лекарят може да предпише терапията, но касата по икономически причини може да не разреши тази терапия. Т.е. лекарят може да казва – единственият ти шанс да се излекуваш е с тази терапия, а касата отново се превръща в лекуващ орган и казва – няма да изпишем тази терапия по икономическа целесъобразност, защото тя е скъпа за касата. Това е безумно, това е геноцид в абсолютния му вид“, категоричен е той.
Това съобщиха от : presstv.bg

Ние от Blife.eu питаме кой решава кой ще живее и кой ще умре?
Как можем да допуснем такова отношение към всички нас ?
Това правителство е пагубно за цялата ни нация, то извършва геноцид и изтребление над Българският народ !
Защо позволяваме това да се случи, до кога безропотно ще приемаме техните разпореждания и закони, които избират? Всяко живо същество има право на живот !
Как така Бойко Методиев Борисов се самообожествява и той ще се произнася кой каква съдба да има, това е изтребление?

До кога премиерът дори и в оставка ще ни дели на хубав и лош материал ?

Хора отворете очите си, отворете сърцата си, трябва незабавно да кажем стига толкова и дружно да изградим една нова България с грижа за хората със силна икономика, със силно образование, с морал и нова ценностна система, с родолюбие и патриотизъм или тези, които сега са узурпирали властта ще ни погубят !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.