Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

К. Нинова: Моделът # Кой краде по 10 млрд. годишно

К. Нинова: Моделът # Кой краде по 10 млрд. годишно


Моделът # Кой има различни имена и лица през годините. Това са групи, интереси, лобизъм, което краде по 10 млрд. годишно. Няма значение дали е Петър, Гошо или.. Гласували сме за Делян Пеевскии, но го отчетохме като грешка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според Нинова БСП е провела обективно проучване, за да се види какво губят хората от модела # Кой и как се харчат пари извън закона. Тя бе категорична, че самата тя нито е вземала обществени поръчки, нито е облагоделствала някой, нито е помагала на някой.

Тя отговори и на въпрос дали ще има дебат между нея и лидера на ГЕРБ Бойко борисов: Зависи от ГЕРБ и г-н Борисов. Ние бихме искали дебат между нас двамата. Г-н Борисов държи това да стане с експерти, което ние не искаме да правим. Не сме конферансиета, а лидери и трябва да отговаряме на основните въпроси. Лидер-лидер, екип-екип. Опасявам се, че г-н Борисов се притеснява от личен сблъсък. Ако е лидер-лидер ще се състои, ако е екип-екип също ще се състои. Но ако ще го правим заедно, отговорът ми е категорично НЕ, заяви Нинова.

Нинова заяви, че истината е опровергала това, че я нарекли „г-жа Лъжа“: Първата лъжа, която ми приписаха, е, че ще спрат парите за образование от Европа. Това стана. Потвърди се и информацията, че парите за селските райони са застрашени. Служебният кабинет потвърди моите думи, че магистрали се строят от приближени фирми на ГЕРБ, посочи тя.

Нашата основна цел, записана в програмата ни, е да има българско производство и българска икономика. Нашето кредо не е: „Имаме един хляб, дайте да го изядем“, а: „Имаме един хляб, дайте да го направим три““, обяви Нинова.

Борисов да не си носи парите от Банкя, та да твърди, че той е трябвало да плаща преизчислените пенсии през 2009 година. Това, което направихме тогава, това планираме да направим и сега. Преизчислението на пенсиите ще ни струва 800 млн. лева. Ние твърдим, че заеми няма да взимаме и няма да харчим парите, уж натрупани във фискалния резерв“, обясни червеният лидер.

Категорично ДПС не са вариант за коалиция след изборите. Логично е лидерът на партията, която спечели, да е премиер.
Категорично не може да се разберем и с ГЕРБ, посочи Нинова.
Източник: frognews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.