Оцелявахме

Оцелявахме


Оцелявахме в детските градини без авокадо и аншоа, без хляб с лимец!

Оцеляхме след Чернобил с бучка захар и лъжица с газ!

Оцеляхме, живеейки с буркани и домашна лютеница, домашно свинско и яйца от село, оцелявахме с наденици и сушени бутове по терасите !

За да оцелеем мазите ни бяха пълни с дини, тикви и компоти, домашни сладка и каквото ти се прияде !
Оцелявахме с купонна система за хляб и стоки от първа необходимост, но мазите ни спасиха пълни с ракия, вино и храна ! Оцелявахме през Комунизма гаден, в който и за виц ще влезеш в затвора, но днес обаче в затвора хората се хранят по-редовно и от нас, днес обаче оцеляването става все по-трудно като няма ги мазите и селото, което да ни храни ! Няма я и армията, която да ни брани !

Хипократовата клетва се превърна в една отживелица на търговските дружества !
Образованието стана школа за тъпаци, че трябват им гласоподаватели, а не бунтари и така нашите будители се превърнаха в послушни джендър ръководители !

Efekt 2

Историята се подменя, тя не се повтаря според някой историци ! Веригите се сменят с дълг към банка или ЧСИ така игото друго е по-лошо от това, в което съжителството с ятагана е било метафора! Демокрация, която на едни отне, на други даде много за сметка на кого обаче?

Оцеляването на народа отдавна прати много в гроба !
И този, който оцелее днес, макар и болен, макар и увреден дали ще се надигне гневен и да каже „стига толкова, искаме нормална държава с нормални хора да ни управляват“?

Нормално да, всичко в тази страна и законите да са едни за всички и да има ясни правила !

Оцеляването на предела отдавна е на дневен ред, но всичко на запад е подредено, само тук в България няма ред !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.