Пак сме първи в Европа по смъртност !

Пак сме първи в Европа по смъртност !

Пак сме първи в Европа по смъртност !ВИЖТЕ В КАКВО !
Вижте ужасяващите данни който ще Ви разтърсят !

Проф. Иво Петров: България е първа в Европа по смъртност от сърдечни заболявания

България е първа по смъртност от сърдечно-съдови заболявания, сочат данни на Европейска сърдечна асоциация. Два от всеки три смъртни случая се дължат на тези болести. Внезапната сърдечна смърт е един от основните проблеми у нас, а лечение чрез кардио верде дефрибрилатори не се финансира от здравната каса. Това каза в сутрешния блок на БНТ кардиологът доц. Иво Петров.

България е на едно от челните места по сърдечно-съдови заболявания в Европа и това се потвърждава и от актуалните публикации и в същото време сме на едно от последните места по брой на имплантации. Делим с Беларус, Украйна и Румъния, което е недопустимо в контекста на европредседателството.

Имаме тежък дисбаланс. България е с 1,4 имплантации на 1 млн. население на година след Македония и доста след Сърбия, заяви експертът. Има желание за коригиране на този проблем, но ние правим всичко, че да бъдем на челни места, добави той. Имаме изобилие на рискови фактори.
Все още България е една от най-пушещите страни в Европа. С брой на пушачите над 35% от населението, там делим челни места с Гърция и Полша. Нямаме добра профилактична програма в нито един от сегментите като диабет.

Efekt 2

Трябва да бъде национална стратегия, подчерта доц. Петров. Той уточни, че тестовите изследвания са изключително важни и от определена възраст нагоре. По думите му трябва да има контрол на входа на всеки тип лечение и на изхода. Според доц. Иво Петров най-честите случаи са при пациенти в млада трудоспособна възраст, а пациенти с потенциално-фатални заболявания трябва да бъдат покрити от националната здравна система.
Източник: frognews.bg

И така като превенции срещу това от ГЕРБ затварят общински болести от здравната каса не позволяват да се регистрират нови ДЖИ ПИ ТА !
И за капак в новият софтуер на отчетите на всички доктори има графи за попълване, които са отпаднали и те правят отчетите негодни и всички лекари в страната са вкарани в един умишлен административен абсурд и проблем, който допълнително ще влоши обстановката в страната!
Но това е част от ГЕНОЦИДЪТ или от безхаберието, което води до изтребление на нацията ни, въпрос на гледна точка !

Но зад всичко това стоят не цифри, а човешки животи! Виновни няма!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.