Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Пинокиев срещу Цацаров във Wikipedia

Пинокиев срещу Цацаров във Wikipedia Stefan Projnov, Стефан Пройнов


На интересни неща би се натъкнал всеки чужденец, който реши да провери кой е главният прокурор на България в световната интернет енциклопедия Wikipedia. Докато в българското издание на популярния портал можем да видим само отделни мнения и догатки за скандалите, в които Цацаров участва отделно от началото на мандата си, то в английската версия те са посочени точно и конкретно.

Така например Wikipedia отделя специално внимание на ролята на Цацаров в корпоративния рейд срещу Корпоративна търговска банка. Според информацията между 2013 и 2014 г. „корупмпираната съдебна система в България, заедно с корумпирани медии и представители на изпълнителната власт, са организирали класически корпоративен рейд срещу банката”. Четвъртата по големина банка по това време в България, съставляваща 10% от брутния вътрешен продукт на страната, е спряна, парите на вложителите замразени, а активите откраднати.

Wikipedia отделя специално внимание на ролята на Цацаров, който е действал в синхрон с Делян Пеевски в опита да бъде съборена банката. Порталът посочва още, че собственикът на банката Цветан Василев е станал лична цел на Цацаров. Той е наредил на данъчните органи да разследват банкера.

Дейна роля Цацаров заема и в т.нар. „Афера Костинброд”, което също попада в страницата на Wikipedia за главния прокурор. Според информацията той е наредил спецакцията на ДАНС в деня преди вота през 2013 г., което е повлияло на изборния резултат. В последствие се оказало, че незаконна дейност в печатницата „Мултипринт” няма.

Ролята на Цацаров в „изфабрикуваното” разследване срещу Христо Бисеров също присъства в страницата му. Там се посочва, че две години след началото му Бисеров е напълно оправдан.

За други умишлени „гафове” на Цацаров се посочват и разследванията срещу Богомил Манчев и Гриша Ганчев.

Цялата информация на английски можете да откриете тук.
Източник : frognews.bg

Ние от Blife.eu ще добавим, че Wikipedia отдавна се използва като мръсно оръжие от медийните кръгове на фондацията „Америка за България“ у нас ! Нашите наблюдения сочат следните факти!

Ние от години следим и ползваме информация от Wikipedia, но какво забелязахме?

Следим рубриката родени и починали, защото имаме такива специализирани всекидневни публикации и какво виждаме?

От години насам българската история се подменя и изчезват имената на знаменити българи революционери и активни обществени личности и на тяхно място се появява султани и мореплаватели, американски политици и популярни личности, но от други континенти не и от нашите ширини и примерите са стотици !

От няколко месеца обаче активни функционери от „Да България“ и „Америка за България“ както и някой техни изпълнители можете да видите „ТУК в Wikipedia” добре замаскираната им дейност в уж борба с фалшивите новини !
На вниманието на прокуратурата проверете ЧИСТ ИНТЕРНЕТ !

Ние от blife.eu не веднъж сме посочвали източника на проблемите и техният поръчител ИВОТО ПИНОКИЕВ !
Но на практика няма конкретни действия срещу тези хора и медийната им манипулативна среда !

А сега Цацаров е поредната цел на атака от тях !
Ще се самосезира ли българската прокуратура и ще отговори ли на техните нападки или ще се детронира един прокурор за да дойде друг на негово място? Кой ще победи – Ивото Пинокиев или българската държава?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.