изпрати новина
Водещи новини

САШО ДОНЧЕВ ЩЕ ЗАПАЛИ ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

САШО ДОНЧЕВ ЩЕ ЗАПАЛИ ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ
Проекта за изгаряне житницата на България е финансиран с европейски пари.ВИЖ ЦЯЛАТА ИСТИНА ТУК! 

Изследователския фонд за въглища и стомана (RFCS) на Европейската комисия дава безвъзмездно 60 процента от 3,06 млн. евро /пресметнато излиза около 1.836 милиона евро, или почти 4 милиона лева/ за да запали недрата на Добруджа. За съжаление това не са фантазии или намерения, а напълно реално съобщение от сайта на Овергаз – фирмата, чийто собственик е решил да добива газ от находище Спасово и вече е направил хидравличен удар в Рогозина, въпреки всички забрани, мораториуми, протести и експертни инспекции от институциите /при които не са открити никакви нарушения, разбира се/.

Ако не вярвате вижте тук: Експерти от пет европейски страни проучиха възможностите за подземна въглищна газификация в България (от 11 Декември 2012)

За всеки случай сме направили и снимка – да не би случайно да го свалят, след големия читателски интерес:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

Опитахме се да потърсим информация, какво представлява този метод за добив на „природен газ”, който всъщност се оказа, според горното съобщение, че ще е „синтетичен”? По темата има само едно издание на български език, в което се обяснява малко повече за технологията „подземна въглищна газификация“. Следващите цитати са от книгата на доц. Щерьо Льомов, Ефросина Занева-Добранова и Анатолий Ангелов, „Неконвенционални източници на въглеводородни ресурси, технологии и екологични предизвикателства”. И изглежда ето така:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

От книгата разбираме, че общите залежи от въглища в Добруджа са 408 877 000 тона. Специално за находище Спасово няма точни данни. Но пък е подробно обяснено как се добива газ от въглища:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

Отиваме и на следващия раздел:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

В книгата на Льомов и Добранова има още много интересни подробности за добива на „природен газ” /както е модерно да се казва/. Но след всичко прочетено човек остава с впечатлението, че жито и газ на едно не виреят. Т.е от житна нива газова площадка може да стане, но от газова площадка – житна нива не! Както прочетохте всички изброени по-горе методи за добив на газ изискват значителни, да не кажем ОГРОМНИ количества вода. Мераклиите за газ са си направили добре сметките – ще вземат водата от малмваланжа и след това ще я набутат там отново. Отделно има и идея – в освободената кухина от запалените въглища под земята да се вкара обратно CO2 на съхранение. Какви ще са последиците от това все още никой не знае, защото метода е експериментален.

Ако питате някой от МОСВ или МИЕ: – „Кое е по-важно – газ или нива?“ Отговорът най-вероятно ще бъде: – „Ами и сега всички зеленчуци и продукти са ви внос, така че какво губите?” – „А едната вода ли било? –„Ми ще си купувате бутилира Кока Кола. Не се притеснявайте! Ще сте независими от Русия пък и Сашо Дончев си гушна само от проекта почти два милиона евро!”

Дупчете, нивите да ги палим!

Разбрахме, че земеделците протестирали с едни големи трактори. Ми за какво са ви тези трактори, продайте ги? Малко ли пари насъбрахте до сега от жито? Време е Сашко и компания да поспечелят малко. Пък и ви очаква едно кариерно развитие – на престижната длъжност „пазач на сондаж”.

Източници: overgas.bg и anonybulgaria

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*