САШО ДОНЧЕВ ЩЕ ЗАПАЛИ ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

САШО ДОНЧЕВ ЩЕ ЗАПАЛИ ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ
Проекта за изгаряне житницата на България е финансиран с европейски пари.ВИЖ ЦЯЛАТА ИСТИНА ТУК! 

Изследователския фонд за въглища и стомана (RFCS) на Европейската комисия дава безвъзмездно 60 процента от 3,06 млн. евро /пресметнато излиза около 1.836 милиона евро, или почти 4 милиона лева/ за да запали недрата на Добруджа. За съжаление това не са фантазии или намерения, а напълно реално съобщение от сайта на Овергаз – фирмата, чийто собственик е решил да добива газ от находище Спасово и вече е направил хидравличен удар в Рогозина, въпреки всички забрани, мораториуми, протести и експертни инспекции от институциите /при които не са открити никакви нарушения, разбира се/.

Ако не вярвате вижте тук: Експерти от пет европейски страни проучиха възможностите за подземна въглищна газификация в България (от 11 Декември 2012)

Efekt 2

За всеки случай сме направили и снимка – да не би случайно да го свалят, след големия читателски интерес:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

Опитахме се да потърсим информация, какво представлява този метод за добив на „природен газ”, който всъщност се оказа, според горното съобщение, че ще е „синтетичен”? По темата има само едно издание на български език, в което се обяснява малко повече за технологията „подземна въглищна газификация“. Следващите цитати са от книгата на доц. Щерьо Льомов, Ефросина Занева-Добранова и Анатолий Ангелов, „Неконвенционални източници на въглеводородни ресурси, технологии и екологични предизвикателства”. И изглежда ето така:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

От книгата разбираме, че общите залежи от въглища в Добруджа са 408 877 000 тона. Специално за находище Спасово няма точни данни. Но пък е подробно обяснено как се добива газ от въглища:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

Отиваме и на следващия раздел:ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

ДОБРУДЖА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ

В книгата на Льомов и Добранова има още много интересни подробности за добива на „природен газ” /както е модерно да се казва/. Но след всичко прочетено човек остава с впечатлението, че жито и газ на едно не виреят. Т.е от житна нива газова площадка може да стане, но от газова площадка – житна нива не! Както прочетохте всички изброени по-горе методи за добив на газ изискват значителни, да не кажем ОГРОМНИ количества вода. Мераклиите за газ са си направили добре сметките – ще вземат водата от малмваланжа и след това ще я набутат там отново. Отделно има и идея – в освободената кухина от запалените въглища под земята да се вкара обратно CO2 на съхранение. Какви ще са последиците от това все още никой не знае, защото метода е експериментален.

Ако питате някой от МОСВ или МИЕ: – „Кое е по-важно – газ или нива?“ Отговорът най-вероятно ще бъде: – „Ами и сега всички зеленчуци и продукти са ви внос, така че какво губите?” – „А едната вода ли било? –„Ми ще си купувате бутилира Кока Кола. Не се притеснявайте! Ще сте независими от Русия пък и Сашо Дончев си гушна само от проекта почти два милиона евро!”

Дупчете, нивите да ги палим!

Разбрахме, че земеделците протестирали с едни големи трактори. Ми за какво са ви тези трактори, продайте ги? Малко ли пари насъбрахте до сега от жито? Време е Сашко и компания да поспечелят малко. Пък и ви очаква едно кариерно развитие – на престижната длъжност „пазач на сондаж”.

Източници: overgas.bg и anonybulgaria

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.