Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ И ВИДЕОТО, КОЕТО НЕ ОТРАЗИХА МЕДИИТЕ

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ И ВИДЕОТО, КОЕТО НЕ ОТРАЗИХА МЕДИИТЕ

ВИЖТЕ ПРEСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ГЛАВАТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕРГЕЙ ЛАВРОВ !

Журналистът Борис Анзов е единственият Българин, който бе на конференцията в Кремъл !

Вижте видеото, в което Борис Анзов повдига темата за братските надгробни могили у нас и състоянието на паметниците увековечили различни събития от времето на Руско-турската война до Освобождението ни след Втората световна война!
Това богато културно историческо наследство за което сме длъжни да пазим и съхраним, но в последните години е меко казано занемарено !

Сергей Лавров отговаря на въпросите на Борис Анзов 2017

Самият Лавров поиска да му бъде предадена актуална информация за състоянието на тези паметници, които са отговорност на двустранно сътрудничество на България и Русия като българската страна трябва и е длъжна да ги подържа във вид пригоден и достоен, а не да се срамуваме от положението, в което се намират в момента !

Нашето поколение и не само трябва да се грижи за тези светини увековечили различни исторически събития без които България нямаше и да я има ! Младежите и подрастващите трябва да наследят от нас не само територия, а Историята на България и да бъдем горди от нея !

1300 години България е съществувала и е оцеляла през не една историческа буря и то с подкрепата и закрилата на братска Русия, а именно и за това повечето надгробни могили където са поставили костите си руските войници отдали животът си за нашата страна се наричат „БРАТСКИ МОГИЛИ”, братски, защото нашите два народа са братски народи и по корени, и по съдба, и по религия, и ген !

Русия ни е дала много през вековете, но и ние сме дали не малко на нашият голям брат!
Дали сме вярата им, дали сме буквите им, дали сме любовта си един към друг !
Не може това да бъде изкоренено, не може да бъде забравено, не може това да се неглижира или да се изкорени !
Не бяха едно или две униженията в тази посока – то не бяха обругаване и гавра с паметника на руската армия !

Не беше и прокарването на закон от предното правителство за забрана и заклеймяване на социалистическите символи и да бъде криминализирано и гонено от закона!
Всичко това като бъде обявявано за пропаганда, обявявано за сепаратистко и дори да бъдем обвинявани в тероризъм е срам и позор, който днес ние трябва да изтрием! Срам и позор и хиляди унижения от правителството на ГЕРБ и техният Президент, слава Богу вече бивш, който стигна до там, че обяви руските солдати за терористи, а българските опълченци в сепаратисти, които са проливали кръвта си на Шипка !

Памятники в Плевне

И ако се чувстваме поне малко горди Българи днес ние трябва да подемем инициатива да почистим и реставрираме тези паметници, тези светилища на българо-руската дружба, длъжни сме ако не пред дедите ни то пред идните поколение !

НИЕ ОТ BLIFE.EU ЩЕ ЗАВЪРШИМ !СЕРГЕЙ ЛАВРОВ

Екипът на Blife.eu благодари на Медия Мост България и специално на Борис Анзов за огромните усилия, който полага за възстановяване на мостовете на дружбата !
За нас е чест да бъде наш член кореспондент на медийната група от която сме част и ние !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.