СЕРГЕЙ ЛАВРОВ И ВИДЕОТО, КОЕТО НЕ ОТРАЗИХА МЕДИИТЕ

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ И ВИДЕОТО, КОЕТО НЕ ОТРАЗИХА МЕДИИТЕ

ВИЖТЕ ПРEСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ГЛАВАТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕРГЕЙ ЛАВРОВ !

Журналистът Борис Анзов е единственият Българин, който бе на конференцията в Кремъл !

Вижте видеото, в което Борис Анзов повдига темата за братските надгробни могили у нас и състоянието на паметниците увековечили различни събития от времето на Руско-турската война до Освобождението ни след Втората световна война!
Това богато културно историческо наследство за което сме длъжни да пазим и съхраним, но в последните години е меко казано занемарено !

Сергей Лавров отговаря на въпросите на Борис Анзов 2017

Efekt 2

Самият Лавров поиска да му бъде предадена актуална информация за състоянието на тези паметници, които са отговорност на двустранно сътрудничество на България и Русия като българската страна трябва и е длъжна да ги подържа във вид пригоден и достоен, а не да се срамуваме от положението, в което се намират в момента !

Нашето поколение и не само трябва да се грижи за тези светини увековечили различни исторически събития без които България нямаше и да я има ! Младежите и подрастващите трябва да наследят от нас не само територия, а Историята на България и да бъдем горди от нея !

1300 години България е съществувала и е оцеляла през не една историческа буря и то с подкрепата и закрилата на братска Русия, а именно и за това повечето надгробни могили където са поставили костите си руските войници отдали животът си за нашата страна се наричат „БРАТСКИ МОГИЛИ”, братски, защото нашите два народа са братски народи и по корени, и по съдба, и по религия, и ген !

Русия ни е дала много през вековете, но и ние сме дали не малко на нашият голям брат!
Дали сме вярата им, дали сме буквите им, дали сме любовта си един към друг !
Не може това да бъде изкоренено, не може да бъде забравено, не може това да се неглижира или да се изкорени !
Не бяха едно или две униженията в тази посока – то не бяха обругаване и гавра с паметника на руската армия !

Не беше и прокарването на закон от предното правителство за забрана и заклеймяване на социалистическите символи и да бъде криминализирано и гонено от закона!
Всичко това като бъде обявявано за пропаганда, обявявано за сепаратистко и дори да бъдем обвинявани в тероризъм е срам и позор, който днес ние трябва да изтрием! Срам и позор и хиляди унижения от правителството на ГЕРБ и техният Президент, слава Богу вече бивш, който стигна до там, че обяви руските солдати за терористи, а българските опълченци в сепаратисти, които са проливали кръвта си на Шипка !

Памятники в Плевне

И ако се чувстваме поне малко горди Българи днес ние трябва да подемем инициатива да почистим и реставрираме тези паметници, тези светилища на българо-руската дружба, длъжни сме ако не пред дедите ни то пред идните поколение !

НИЕ ОТ BLIFE.EU ЩЕ ЗАВЪРШИМ !СЕРГЕЙ ЛАВРОВ

Екипът на Blife.eu благодари на Медия Мост България и специално на Борис Анзов за огромните усилия, който полага за възстановяване на мостовете на дружбата !
За нас е чест да бъде наш член кореспондент на медийната група от която сме част и ние !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.